Mozaik
ZAVRŠEN SEDMi DORF

Titula najboljeg filmu “Kako
smo ušli u Europu: slučaj SexA”
Objavljeno 11. ožujka, 2013.

Vezani članci

FILIP MEŠTROVIĆ I MARINKO MARINKIĆ:

Vinkovačke Punčke su fenomen, film je bio pitanje vremena

7. FESTIVAL DOKUMENTARNOG ROCK-FILMA

Na DORF-u 24 filma iz 10 zemalja

Sedmo izdanje Festivala dokumentarnog rock filma (DORF) – na kojem su u četiri dana prikazana 24 filma iz deset zemalja – završeno je preksinoć u Vinkovcima dodjelom nagrada.

Hrvatski film “Kako smo ušli u Europu: slučaj SexA” autorice Ines Pletikos proglašen je najboljim u regionalnoj selekciji ovogodišnjeg DORF-a, a pripala mu je nagrada čiji je izgled osmislila i izradila mlada makedonska umjetnica Marija Miloševska. U ocjenjivačkom su žiriju bili filmski kritičar iz Zagreba Igor Tomljanović, slovenska producentica Violeta Videnović i bosanskohercegovački filmski redatelj Boris Petković. Posebno je priznanje žiri dao filmu “Lost and sound” autorice Lindsey Dryden iz Velike Britanije.

U suradnji s KlasikTV iz Zagreba ove je godine na DORF-u dodijeljena i nagrada u iznosu od 10.000 kuna za najbolji scenarij, a između prispjelih filmova odabran je “Nečujni hod stranca” Brankice Drašković iz Srbije.

Ovogodišnji DORF festival u gradu na Bosutu obilježio je i program Fresh Danube Films u okviru čega je brojnoj publici koja je vjerno pratila sva četiri dana projekcija na nekoliko lokacija, prikazano šest igranih filmova mladih autora iz Hrvatske, Austrije i Srbije. U popratnom se dijelu održavao i EDIT, program namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola, s novinarskom i filmskom radionicom. Dobra zabava u festivalskim danima dodatno je pojačana koncertima sastava Bernays Propaganda i Stampedo, kao i izložbom plakata Krešimira Certića. S. Butigan

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike