Mozaik
ZAVRŠEN SEDMi DORF

Titula najboljeg filmu “Kako
smo ušli u Europu: slučaj SexA”
Objavljeno 11. ožujka, 2013.

Vezani članci

FILIP MEŠTROVIĆ I MARINKO MARINKIĆ:

Vinkovačke Punčke su fenomen, film je bio pitanje vremena

7. FESTIVAL DOKUMENTARNOG ROCK-FILMA

Na DORF-u 24 filma iz 10 zemalja

Sedmo izdanje Festivala dokumentarnog rock filma (DORF) – na kojem su u četiri dana prikazana 24 filma iz deset zemalja – završeno je preksinoć u Vinkovcima dodjelom nagrada.

Hrvatski film “Kako smo ušli u Europu: slučaj SexA” autorice Ines Pletikos proglašen je najboljim u regionalnoj selekciji ovogodišnjeg DORF-a, a pripala mu je nagrada čiji je izgled osmislila i izradila mlada makedonska umjetnica Marija Miloševska. U ocjenjivačkom su žiriju bili filmski kritičar iz Zagreba Igor Tomljanović, slovenska producentica Violeta Videnović i bosanskohercegovački filmski redatelj Boris Petković. Posebno je priznanje žiri dao filmu “Lost and sound” autorice Lindsey Dryden iz Velike Britanije.

U suradnji s KlasikTV iz Zagreba ove je godine na DORF-u dodijeljena i nagrada u iznosu od 10.000 kuna za najbolji scenarij, a između prispjelih filmova odabran je “Nečujni hod stranca” Brankice Drašković iz Srbije.

Ovogodišnji DORF festival u gradu na Bosutu obilježio je i program Fresh Danube Films u okviru čega je brojnoj publici koja je vjerno pratila sva četiri dana projekcija na nekoliko lokacija, prikazano šest igranih filmova mladih autora iz Hrvatske, Austrije i Srbije. U popratnom se dijelu održavao i EDIT, program namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola, s novinarskom i filmskom radionicom. Dobra zabava u festivalskim danima dodatno je pojačana koncertima sastava Bernays Propaganda i Stampedo, kao i izložbom plakata Krešimira Certića. S. Butigan

Možda ste propustili...

IZLAZAK JE NAJAVLJEN ZA 27. OŽUJKA OVE GODINE

Pearl Jam najavili album “Gigaton”

SMIJEŠI MU SE OSCAR

Obama zahvalan na nominaciji

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

11. SAJAM VJENČANJA ODRŽAN U TC PORTANOVA

Bogata ponuda za mladence i revija s humanitarnom notom

2

HARRY I MEGHAN

Oduzete su im kraljevske titule

3

CRKVENO PUČKO PJEVANJE SVECIMA

Očuvanje tradicije kulturne baštine