Regija
ŽUPANJA

Svačićeva ulica dobiva novi vodovod
Objavljeno 11. ožujka, 2013.

ŽUPANJA - Županjski je Komunalac u listopadu prošle godine započeo pripremne radove za rekonstrukciju vodovodne mreže u Ulici Petra Svačića, u kojoj se očekuje kompletna obnova ceste. Kako su tada najavili iz Komunalca, prva faza projekta odnosila se na kilometar vodovodne mreže.

No vodovodna mreža bit će obnovljena u ukupnoj dužini od 2,5 kilometara, a šahtovi za vodomjere bit će uređeni do metar u dvorište svakog stambenog objekta. Riješit će se, dodaju u Komunalcu, i odvojci u Ulici Ive Balentovića. Svi ti radovi uvod su u kompletnu rekonstrukciju Ulice Petra Svačića, u kojoj će, najavljuje se već duže vrijeme iz gradske uprave, napokon biti sagrađeni i pješački nogostupi te obnovljen kolnički zastor.

- I u toj ulici, kada je riječ o vodovodnoj mreži, bilježimo česte kvarove i pucanje cijevi. Novim vodovodnim cijevima i rekonstrukcijom kompletne vodovodne mreže problema više ne bi trebalo biti - optimistični su u Komunalcu, iz kojega su ovih dana svim stanovnicima Svačićeve uputili dopis u kojemu pojašnjavaju da će građanima, čija vodomjerna okna nisu u skladu s Općim i tehničkim uvjetima, izmjestiti okna sukladno propisanim uvjetima.

- Pripremljeno je u ovome trenutku sve za zamjenu 60 vodomjernih okna, odnosno to je za početak u okviru radova koji se izvode. Koliko će ukupno takvih radova biti, tek će se vidjeti. Cijena izmještanja i postavljanja novog okna nije baš zanemariva, jer je po oknu riječ o približno 2.000 kuna. Građani neće imati nikakvih dodatnih troškova - poručio je direktor Komunalca Ilija Lešić.(Z.K.)

Možda ste propustili...

NADBISKUPIJSKA I FAKULTETSKA KNJIŽNICA

Simpozij Akvinski

RADIONICA U POVODU FESTIVALA ZNANOSTI

Fakultet ojačao vezu s društvom

Najčitanije iz rubrike