Novosti
IZLIJEČENA ENA ŠARAC VRAĆA SE SVAKODNEVNOM ŽIVOTU

Vrijeme je da zaboravimo bolnice, sada me čekaju ispiti i prijatelji u školi
Objavljeno 8. ožujka, 2013.
Već krajem ožujka čeka je polaganje ispita završnog razreda Ekonomske škole

Vezani članci

11 GODINA BORBE

Ena Šarac danas putuje u München

Točno 13.30 sati bilo je 4. ožujka kad je Ena Šarac čula rečenicu koju je čekala punih 11 godina. Tada joj je, u münchenskoj klinici, dr. Aleksandar Muačević rekao kako sa stopostotnom sigurnošću da tumora više nema.

- Otkako se liječim čekam te riječi i konačno sam ih dočekala! Bili smo u šoku i nevjerici jer nismo znali da je moguće, kao čarobnim štapićem, ukloniti tumor koji imam godinama za nešto više od sat vremena. Pojašnjeno nam je da je okružio dovod hranjenja tumoru i da će se za šest mjeseci potpuno osušiti, ispričala nam je presretna Ena. I najveći rizik ovoga zračenja da ostane slijepa ona je pobijedila. Čim su roditelji ušli u sobu, rekla im je da ih vidi bolje nego ranije, no završetkom zračenja tumora, nažalost, ona ne može ukloniti i njegove posljedice – dijabetes i trombocitopeniju, zbog čega ova hrabra djevojka tek sad kreće u borbu za poboljšanje hoda. Naime, zbog ranijeg prijeloma ne hoda nikamo bez pratnje, a u šali kaže da je ono što je čeka na ortopediji "mačji kašalj" za sve ono što je prošla. Osim daljnjeg liječenja, očekuju je i ispiti svih predmeta završnog razreda Ekonomske škole, nakon čega će maturirati, a planira i studirati. Dok ne uhvati knjigu u ruke vrijeme će provoditi u šetnji, slušajući omiljenog Tonyja Cetinskog, a već prvoga dana nakon povratka u Osijek poželjela je posjetiti svoje prijatelje u školi.

- Ovih dana svakako će ići u školu da ih vidi i zahvali im na pomoći, baš kao i svim malim, a nama najvećim ljudima koji su nam omogućili da se Ena riješi tumora zauvijek. Da nije njih, ne znam gdje bismo bili, a sad, kad nam se život doslovce okrenuo nabolje, vrijeme je da zaboravimo liječnike, bolnice, terapije i operacije. Naravno, dobro ćemo upamtiti da su svi liječnici koji su se bavili Eninom bolešću dali svoj doprinos i napravili bar mali korak do konačnog izlječenja - zaključila je majka Biserka.

Marija MIHELIĆ
Kuća se ruši, ali izlječenje je uvijek bilo na prvome mjestu

Ena i majka Biserka kojima su bolnice bile drugi dom kažu kako je mnogo bolesne djece čije priče nikada nisu dospjele u javnost.

- Dok nismo o Eni ispričali medijima, financijski smo se posve iscrpili. Evo, vidite da je kuća u takvom stanju da samo što se nije srušila, no sve je to manje važno nego novac namijenjen za liječenje djeteta. Nikada se ne treba predati i kako Ena kaže, ne postoji bolest na svijetu za koju ne postoji lijek, samo treba doći do prave osobe - poručuje Biserka.

Posljedice su dijabetes i trombocitopenija, zbog čega Ena tek sad kreće u borbu za poboljšanje hoda