Regija
OPĆINA DRAŽ SNIZILA CIJENE KOMUNALNOG DOPRINOSA

Zelenootočani djelomično zadovoljni - pet kuna im je još uvijek puno
Objavljeno 9. ožujka, 2013.

DRAŽ - Općinsko vijeće općine Draž ipak je “popustilo”. Na preksinoć održanoj sjednici, naime, vijećnici su se odlučili na snižavanje iznosa komunalnog doprinosa. On se sada kreće od kune za sela na području općine, tri kune za objekte na planini i pet kuna za objekte izgrađene u vikend-naseljima Zeleni otok, Puškaš i Batinsko brdo. Takva je odluka samo djelomično zadovoljila članove Udruge za zaštitu Zelenog otoka, vlasnike tamošnjih vikendica.

- To je ispravna odluka općine što se mještana sela tiče i drago mi je zbog njih. No, poštenije bi bilo da je cijena za sve jedna kuna. Očigledno je kako općina nije željela odustati od svog plana da, na štetu vlasnika nekretnina u vikend-naseljima, iskoristi legalizaciju i popuni proračun - ističe Eugen Boczka, dopredsjednik Udruge, naglašavajući kako su u ostalim baranjskim općinama prve zone mjesta gdje postoji komunalna infrastruktura, za razliku od Općine Draž, gdje su u prvu zonu svrstana vikend-naselja u kojima infrastruktura ne postoji.

- Proizlazi da vikend-naselja, bez kompletne infrastrukture, imaju 500 posto višu cijenu komunalnog doprinosa od centara mjesta na području općine - objašnjava Boczka, ističući kako bi trebali biti slijepi da to ne primijete.

Ipak, njihova je “galama” imala bar neki utjecaj na odluku Općinskog vjeća, jer je donedavno cijena komunalnog doprinosa za vikend-naselja iznosila 23 kune po kubiku, što je kudikamo više nego sada. Računali su, podsjetimo, Zelenootočani, koliko bi morali izdvojiti za komunalni doprinos da je kojim slučajem ostao po staroj cijeni. Prosječno bi, ističu, plaćali oko 5.000 kuna, dok je sada cijena ipak gotovo pet puta niža, ali istovremeno i znatno viša od one koju će plaćati stanovnici Draža, Topolja, Gajića, Duboševice i Podolja.I.Getto

STIPAN Šašlin:

Načelnik općine Draž

To su najatraktivnije lokacije u Baranji

Načelnik općine Draž, Stipan Šašlin, ostaje pri stavu da je riječ o najatraktivnijim lokacijama u Baranji, pa i šire. “Isto kao što nije isto imati vikendicu u Dubrovniku ili na nekom manjem jadranskom otoku, tako nije isto imati vikendicu u Čibogatu, primjerice, ili Zelenom otoku, odnosno Puškašu”, tvrdi, ponavljajući kako će dio sredstava od komunalnog doprinosa završiti za financiranje vodovodnih mreža po vikend-naseljima, što je jedan od općinskih prioriteta.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike