Osijek
ŽUPANIJSKO NATJECANJE MLADIH TEHNIČARA

Sudjelovalo 172 učenika osnovnih škola i 30 mentora
Objavljeno 9. ožujka, 2013.

U Osnovnoj školi Jagode Truhelke održano je 55. županijsko natjecanje mladih tehničara i prva smotra mladih poduzetnika Osječko-baranjske županije.

Sudjelovalo je 172 učenika osnovnih škola i 30 mentora, koji su se natjecali u dvanaest različitih kategorija - maketarstvo i modelarstvo, graditeljstvo, obrada materijala, strojarske konstrukcije, elektrotehnika, elektronika, robotika, fotografija, radioorijentacija, raketno modelarstvo, zrakoplovno modelarstvo i robotsko spašavanje žrtve.

Također, gosti iz Doma tehnike održali su izložbu radova svojih sekcija. “Drago nam je što smo domaćini jednog tako velikog natjecanja, koje je proteklo prema planu, a najbolji će učenici, svojim zaslugama, predstavljati svoju školu, mjesto iz kojega dolaze i županiju na državnome natjecanju mladih tehničara”, kaže Franjo Vukelić, ravnatelj Osnovne škole Jagode Truhelke. Sudionici natjecanja i smotre učenici su osnovnih škola od petog do osmog razreda, članovi klubova mladih tehničara u osnovnim školama, udrugama tehničke kulture ili srodnim ustanovama. Pobjednici županijskog natjecanja bit će poznati u sljedećih nekoliko dana, na državno natjecanje bit će pozvani učenici koji su u pojedinom području osvojili prvo mjesto na županijskom natjecanju, a o ostalim natjecateljima koji će biti pozvani na državno natjecanje (ukupno 255 natjecatelja) odlučit će državno povjerenstvo. Na državnu smotru bit će pozvani i mladi poduzetnici koji su osvojili prvo mjesto na županijskoj smotri.

Sanja CVETKO

Domaćin županijskog natjecanja bila je Osnovna škoka Jagode Truhelke

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike