Regija
NAGRADE VIRA I SLADORANE

Najuspješnijim proizvođačima 16 Zlatnih repa
Objavljeno 8. ožujka, 2013.

ŽUPANJA – Na zajedničkoj svečanosti županjska Sladorana i Viro tvornica šećera Virovitica jučer su u Županji dodijelili Zlatnu repu, priznanje najboljim i najuspješnijim proizvođačima šećerne repe i poslovnim suradnicima za doprinos proizvodnji i suradnji u 2012. godini.

Predsjednik Uprave Sladorane Luka Burilović podijelio je osam Zlatnih repa najuspješnijim proizvođačima na sirovinskom području županjske Sladorane. U kategoriji do deset hektara priznanje je primio Rade Lalić iz Banovaca, više od deset hektara - Milanko Gojić iz Banovaca, u kategoriji više od 20 hektara - Ivo Dučmelić iz Vođinaca, više od 50 hektara Ivan Petričević iz Mikanovaca, za više od 100 hektara nagrađena je PZ Jankovci, dok je najuspješniji proizvođač u prošloj godini na površini većoj od 500 hektara - PIK Vinkovci. Za uspješnu dugogodišnju poslovnu suradnju Sladorana je nagradila Martina Skokića iz Otoka i Miroslava Smolju iz Sapca.

Najuspješnijim proizvođačima Vira tvornice šećera Virovitica priznanja je uručio direktor sirovinske službe Ivan Tot. U kategoriji do deset hektara nagrađen je Dragoljub Golubić iz Vaške, od deset do 20 hektara Josip Gregurec iz Kotoribe, od 20 do 50 hektara Duško Trstenjak iz Branjinog Vrha, od 50 do 100 hektara Poljoprivreda Lipik, do 500 hektara Diba Suhopolje, dok je Belje Darda najbolji proizvođač šećerne repe u 2012. godini u kategoriji više od 1.000 hektara.

Nagrađen je i najbolji proizvođač šećerne repe iz Mađarske u prošloj godini, a priznanje je dobio Sandor Kovacs. Za uspješnu dugogodišnju poslovnu suradnju virovitička šećerana nagradila je Romić promet d.o.o. iz Virovitice.M.Lešić Omerović

Nezadovoljni kvotama

Predsjednik Uprave Sladorane Luka Burilović istaknuo je kako je Hrvatska na pragu ulaska u EU te da se i vodstvo tvornice i proizvođači repe moraju zajednički potruditi dostići razinu i kvalitetu proizvodnje koja se od njih očekuje. Podsjetio je na to da su šećerane dobile ograničenje proizvodnje šećera, a samim time i površina pod repom, što će ih ograničavati i u poslovanju. Izrazio je uvjerenje kako će se ipak pronaći način za saniranje štete nastale nepravednom podjelom kvota među hrvatskim šećeranama, što je učinjeno mimo svih kriterija te pronaći najbolji izlaz iz novonastale situacije. Nazočne je pozdravio i predsjednik Nadzornog odbora Vira i Sladorane Marinko Zadro, koji je također izrazio nezadovoljstvo načinom raspodjele proizvodnih kvota.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike