Regija

Otvoreni radovi na gradnji vinske ceste
Objavljeno 7. ožujka, 2013.

POPOVAC - Župan osječko-baranjski Vladimir Šišljagić sa suradnicima otvorio je jučer u podnožju popovačkog brda radove na približno dva kilometra dugoj vinskoj cesti Zlatno brdo, za koju je Županija sredstva osigurala od EU fondova u sklopu projekta Wine tour.

- Vinske ceste sigurno će privući još veći broj turista, premda broj posjeta Baranji kontinuirano raste već šest godina, zahvaljujući kvaliteti vina, vrsnim autohtonim delicijima i prekrasnom krajoliku - istaknuo je Šišljagić.

A da je gradnja ceste od velike važnosti za općinu Popovac, istaknuo je donačelnik Oskar Mravlinčić, podsjetivši kako je Županiji partner u projektu bila mjesna udruga vinara i vinogradara.

- Vinska cesta mnogo će pomoći turističkom razvoju općine - podvukao je.

Podsjetimo, projektom Wine tour, Županija je osigurala 1,2 milijuna eura od pretpristupnih EU fondova. U sklopu projekta je i gradnja 12 vinskih cesta, četiri mini i jednog regionalnog vinskog muzeja. Završetak radova na vinskoj cesti Zlatno brdo planiran je u travnju, a cesta spaja podnožje popovačkog brda s TV tornjem Belje.(I.G.)

Možda ste propustili...

GRADSKO VIJEĆE BELIŠĆE

Srce barabersko za Hrvatsku i Vatrene

DANI ŽITELJA BUČKE ŽUPE I ISELJENIKA

Revijalna utakmica lijeve i desne strane sela

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PONUDA DRVA OGRANIČENA

Kako do ogrjeva: U šumi 137, kod kirijaša 360 kn

2

LADANJSKA KUĆA MIRJANE I TIHOMIRA MARASA

Turistima iznajmljuju cijelo imanje i nude delicije

3

RADOVI U BELOM MANASTIRU OBAVLJAJU SE U PUNOM INTENZITETU

Ruše Astru, krenuo i kružni tok