Regija

Otvoreni radovi na gradnji vinske ceste
Objavljeno 7. ožujka, 2013.

POPOVAC - Župan osječko-baranjski Vladimir Šišljagić sa suradnicima otvorio je jučer u podnožju popovačkog brda radove na približno dva kilometra dugoj vinskoj cesti Zlatno brdo, za koju je Županija sredstva osigurala od EU fondova u sklopu projekta Wine tour.

- Vinske ceste sigurno će privući još veći broj turista, premda broj posjeta Baranji kontinuirano raste već šest godina, zahvaljujući kvaliteti vina, vrsnim autohtonim delicijima i prekrasnom krajoliku - istaknuo je Šišljagić.

A da je gradnja ceste od velike važnosti za općinu Popovac, istaknuo je donačelnik Oskar Mravlinčić, podsjetivši kako je Županiji partner u projektu bila mjesna udruga vinara i vinogradara.

- Vinska cesta mnogo će pomoći turističkom razvoju općine - podvukao je.

Podsjetimo, projektom Wine tour, Županija je osigurala 1,2 milijuna eura od pretpristupnih EU fondova. U sklopu projekta je i gradnja 12 vinskih cesta, četiri mini i jednog regionalnog vinskog muzeja. Završetak radova na vinskoj cesti Zlatno brdo planiran je u travnju, a cesta spaja podnožje popovačkog brda s TV tornjem Belje.(I.G.)

Možda ste propustili...

RADIONICA U UDRUZI BRANITELJICE DOMOVINSKOG RATA

Braniteljice kreativne i uoči blagdana Uskrsa

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TURIZAM: BARANJCI U BORBI ZA BOLJI STATUS

Ribarski dani i Vinski maraton moraju biti top-manifestacije

2

KOLIJEVKA HRVATSKOG NOGOMETA

Županja slavi 140 godina
nogometa u RH i 100 NK Graničar

3

BELIŠĆE POVEĆAVA PROMETNU SIGURNOST

Stigli su ležeći policajci, Kitišanci trebaju semafor