Regija

Gunjanskim Zvjezdicama potrebno vozilo
Objavljeno 7. ožujka, 2013.

GUNJA – Društvo osoba s invaliditetom Zvjezdice u Gunji ogledni je primjer brojnim udrugama u općini, a njegovo je djelovanje od posebnog značenja - naglasio je na skupštini udruge Vladimir Crnov, načelnik općine. Riječi hvale uputili su i voditelj Crvenog križa Luka Taragdžić, ravnatelj škole Stipica Mišura i predstavnici gunjanskih udruga. Skupštini je nazočio i Josip Semialjac, gunjanski župnik.

Stjepanka Leporiz, predsjednica udruge, upoznala je nazočne s projektima Zvjezdica, koje djeluju od 2005. Već 2007. Općina je uredila zgradu i dodijelila im ju na korištenje bez najamnine. Poludnevni boravak djeluje od 2011. Udruga se skrbi o 30 mladih, od kojih je stalnih 13 mentalno retardiranih s pridruženim smetnjama. Široka je lepeza suradnje s lokalnom vlasti, školom, udrugama u mjestu i sličnim iz Slakovaca, Županje, Vukovara, Osijeka, Ludbreškog Glogočevca, Brčko Distrikta (BiH).

Kako je rečeno, uvjeti za rad i prostor su idealni, no nedostaje vozilo za prijevoz djece iz susjednih mjesta i Gunje, koja je duga sedam kilometara i ima 37 ulica. Zato je upućen poziv dobrim ljudima i donatorima za pomoć za kupnju vozila.(S.Bo.)

Možda ste propustili...

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

RUKOMETAŠI SŠ I. KRŠNJAVOGA

Treći u državi

Najčitanije iz rubrike