Regija
ŽUPANJA RASKOPANA

Radovi na vodovodu trebali bi biti okončani do kraja lipnja
Objavljeno 6. ožujka, 2013.

ŽUPANJA - Iako se za sezonu građevinskih radova uvijek isticalo kako dolazi s prvim proljetnim danima, u Županji se radilo i za kišovitog vremena zime.

Bageri na svakom koraku, najprije u Ulici dr. Račkog, potom dijelu Strossmayerove, većinu građana nisu ni zanimali, no sve više udarnih rupa i iskopa koji nisu sanirani, posljednjih nekoliko dana mnoge Županjce nagnali su na upite: “Što se događa?” “Dobro je što se nešto napokon događa, vidimo da se polažu neke velike cijevi, ali Trg Republike je toliko raskopan da ne znam kako uspijevamo njime proći. Sada su preselili u Aleju Matice hrvatske”, ističe jedan od Županjaca, ogorčen što se trasa radova ne sanira odmah.

Odgovarajući i njemu i ostalim građanima, iz županjskog Komunalca poručuju kako su u tijeku radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže izrađene od azbest cementnih cijevi. “Radovi se izvode u Ulici dr. Franje Račkog, na Trgu Republike, Aleji Matice hrvatske, te spojevima na ulice Novog naselja”, ističe tehnički rukovoditelj u Komunalcu Josip Vrhovac i pojašnjava kako se gradnja odvija ugovorenom dinamikom, prema pravilima struke. “Rov se zasipa odgovarajućim materijalom odmah nakon polaganja cjevovoda, trasa se sanira kako nalaže ova faza gradnje, a gradilište je propisno obilježeno i osigurano”, ističe Vrhovac.

Izvođač radova je tvrtka Gradex iz Zaboka, koja je, dodaje Vrhovac, upozorena na to da kompletnu trasu mora održavati uredno do okončanja radova, a posebice prometne površine. No, da će Županjcima u gotovo samom središtu grada trebati još malo strpljenja, potvrđuje i podatak da će se raditi na obnovi kućnih vodovodnih priključaka, dok je ugovoreni rok završetka svih radova na rekonstrukciji ACC vodovoda 30. lipnja ove godine.

Zamjenu azbest cementnih cijevi u Upravnom odjelu za komunalno gospodarstvo smatraju iznimno dobrom investicijom, jer će se, prema riječima pročelnika Damira Parmaća, zamijeniti stare vodovodne cijevi i osigurati bitno kvalitetnija distribucija vode do krajnjeg potrošača.Z.Knežević

GRADSKI PRORAČUN STABILAN,JAVNI RADOVI UPITNI

Gradonačelnik Davor Miličević ističe kako, za sada, nema problema u gradskome proračunu. “Svoje obveze redovno izmirujemo. Studentske stipendije malo su kasnile zbog čega se ispričavamo”, kazao je ponovivši kako neke tvrdnje o prezaduženosti Grada ne stoje. “Dug grada prema HPB-u je manji od 10 milijuna kuna, prema LB-u oko tri milijuna kuna”, pojašnjava. Lanjski proračun ostvaren je s oko 27 milijuna kuna uz minus od 1,8 milijuna kuna. U Županji je 1.800 nezaposlenih, od kojih je velik broj bio upošljavan na javnim radovima, no ti privremeni poslovi za ovu su godinu upitni.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike