Regija
GRADNJA DVORANE U BABINOJ GREDI

Krnić: Za koji dan napokon
dobivamo građevinsku dozvolu
Objavljeno 6. ožujka, 2013.
Više od 400 učenika presretno je što će napokon dobiti primjereno mjesto za tjelesni odgoj

BABINA GREDA – Kad siromah krene, i polja nestane – komentirali su nam nezadovoljni mještani Babine Grede najavljenu gradnju školske sportske dvorane, revoltirani konstantnim prolongiranjem rokova.

Općinski načelnik Josip Krnić još je na svečanoj sjednici Vijeća, održanoj u povodu Dana općine u travnju prošle godine, najavio kako će u rujnu početi gradnja dvorane, za što je u državnom proračunu osigurano pet milijuna kuna. To se nije obistinilo, a planove je, pojašnjava Krnić, poremetila legalizacija bespravno sagrađenih objekata i brojni zahtjevi kojima su građani prebukirali djelatnike nadležnih službi, koje trebaju Babogredcima izdati građevinsku dozvolu.

- Bilo je mnogo peripetija oko sređivanja dokumentacije, dva puta smo morali plaćati izradu projekta i vjerujem kako će za koji dan napokon stići i građevinska dozvola. Sve to tada šaljemo u ministarstvo i slijedi raspisivanje natječaja za izvođača radova, pojašnjava Krnić.

Načelnik i poručuje kako se nitko nema pravo ljutiti što se procedura malo odužila. Podsjeća kako se na gradnju školske sportske dvorane u Babinoj Gredi čega desetljećima, pa tako neće biti problem ni strpjeti se još koji mjesec.

Općinski čelnici izborili su se za trovalentnu sportsku dvoranu od 2.150 četvornih metara korisnog prostora koja će moći primiti 480 posjetitelja, od čega će 380 biti smješteno na sjedećim mjestima tzv. teleskopskog gledališta. Uz igralište rukometnih dimenzija, u sastavu objekta bit će i jedna manja dvorana za treniranje borilačkih sportova i ritmičke gimnastike. Osim svlačionica, bit će uređeni i opremljeni i svi ostali potrebni prateći sadržaji.

Prvih pet milijuna kuna osigurano je, a cijela investicija iznosit će oko 15 milijuna kuna, iako će konačan iznos biti poznat nakon postupka javne nabave. Do 1.800 četvornih metara, pojašnjava načelnik, financirat će ministarstvo prosvjete, a za gradnju preostalih “kvadrata” novac će osigurati Općina.

Više od 400 učenika i njihovi roditelji presretni su što će djeca napokon dobiti primjereno mjesto za održavanje nastave tjelesnog odgoja, i neće se više morati patiti po učionicama i predvorju škole.

- Generacije naše djece izlaze iz škole i nisu se upoznali s pravim sportskim aktivnostima, ne znaju što je kozlić, što su ruče i vjerujemo kako će se sve napokon promijeniti nabolje - zaključuje načelnik koji zahvaljuje i vukovarsko-srijemskom županu Boži Galiću na velikoj potpori u pripremama za realizaciju projekta.

Marija LEŠIĆ OMEROVIĆ
Žele i otvorene sportske terene

Babogredci su pokrenuli i inicijativu za gradnju otvorenih sportskih terena za mali nogomet, košarku, uređenje skateboarda ili bmx staza, a sve bi trebalo biti osvijetljeno reflektorima. “Mogli bismo imati i noćne turnire, kao i sva druga mjesta u okolici”, poručuju. “Jedino igralište je u dvorištu osnovne škole i kada je nastava učitelji se ljute i prigovaraju nam da ih ometamo, a kada škole nema, zatvoreno je i mi odrasli jednostavno nemamo mjesto za rekreaciju”, žale se mještani.

Radovi počinju do ljeta?

“Najvažnije je odabrati dobrog izvođača radova kojemu će se plaćati po situaciji i koji će posao odraditi 'momački'! To znači točno prema projektu, a ne polovično na štetu kvalitete, kako bi se uštedjelo. Ovo je kapitalni objekt za Babinu Gredu koji se gradi za sljedećih sto godina i želimo da se napravi u skladu sa svim pravilima struke”, zaključuje Krnić. On očekuje da će radovi početi najkasnije do ljeta, a za završetak gradnje potrebno je devet mjeseci.

15

milijuna kuna približno će iznositi cijela investicija školske dvorane

Možda ste propustili...

NA KROVOVE POGONA POSTAVLJENA SUNČANA ELEKTRANA, JEDNA OD NAJVEĆIH U SLAVONIJI I BARANJI

Grad-Export na struji će godišnje uštedjeti 140.000 eura

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

Najčitanije iz rubrike