Zdravlje

ZDRAVA HRANA
Pčelinjom bombom protiv neprijatelja zdravlja
Objavljeno 4. ožujka, 2013.
JOŠ VIJESTI

ISTRAŽIVANJA

Termički obrađeni probiotici učinkovitiji su od svojih živih ekvivalenata

ČAJ

Skida kilograme

PREDSTAVLJEN DETOX SPREJ PRVI PROIZVOD ZA DETOKSIKACIJU VOĆA I POVRĆA

Otklanja čak do 90 % nečistoća

Urazdoblju prehlada i gripa povećana je potreba za dodatnim jačanjem imuniteta, pri čemu su med i pčelinji proizvodi neizostavni. Iz baranjskog mjesta Tikveš, u srcu zaštićenog Parka prirode Kopački rit, pčelarska obitelj Gusak proizvodi pčelarske proizvode i med Tikveško blago s mnogo ljubavi i poštovanja prema pčelama i prirodi. Ekopčelarstvo Gusak izabralo je lokaciju gdje nema opasnosti od bilo kakvog onečišćenja. Košnice su izrađene od prirodnih materijala i bojene isključivo ekobojama. Saće se izrađuje od vlastitog ekološkog voska. U tikveškim se šumama, uz marljiv rad pčelica, proizvode dvije vrste meda - bagrem te mješavina šumskog i livadnog meda, propolis, cvjetni prah i rijetko kvalitetna matična mliječ te Pčelinja bomba, što je zapravo kombinacija kombinacija meda, propolisa, peludi i matične mliječi. Obitelj Gusak ukupno posjeduje 150 košnica, a uzgojem pčela već se 1958. godine počeo baviti djed sadašnjeg vlasnika pa se smatra obiteljskom tradicijom.

Yogi Tea kao dio rituala opuštanja

Svi se veselimo sezoni mirisnih i okrepljujućih rituala ispijanja čajeva. Užitak je još veći kada znamo je čaj u kojem uživamo pripremljen s velikom pažnjom i najkvalitetnijim sastojcima. Već od samog početka osmišljavanja mješavina Yogi Tea u tvrtki Yogitea vodili su se drevnom ajurvedskom tradicijom koja govori kako živjeti i djelovati u skladu s prirodom i okolišem te kako dragocjene plodove koje zemlja nudi pretvoriti u darove koji podupiru i jačaju zdravlje. Yogitea čajevi pripremljeni su od najkvalitetnijih sastojaka i nose certifikat ekološke proizvodnje. Na svakoj kutiji Yogi čaja nalaze se informacije o tome kako taj čaj djeluje na tijelo i um, a često i priča o simoličnom značenju biljaka koje sadrži. Na kutiji je također slikovni prikaz i objašnjenje neke joga vježbe ili tehnike disanja, s djelovanjem kompatibilnim djelovanju čaja. Tako i prije samog ispijanja čaja, već njegova priprema može postati ritual koji opušta, nadahnjuje i puni energijom. Na svakoj se vrećici čaja nalazi papirić s inspirativnom porukom, pa svaka kutija, svojom jasnom namjenom, može biti koristan, lijep i personaliziran dar, kažu u bio&bio.

Crni sezam bogat kalcijem i magnezijem

Budući da je bogat kalcijem i magnezijem, crni sezam preporučuje se ljudima koji ne jedu meso i mlijeko. Sezam pomaže u prevenciji osteoporoze, alergija i reumatizma, jača kosti, nokte i zube. Metionin poboljšava kvalitetu majčinog mlijeka, pa se preporučuje trudnicama i dojiljama. Crni sezam može se koristiti na različite načine. Možete ga dodati u žitarice pa ulijte mlijeko i tako ste pripremili bogatiji doručak, možete ga posuti po namazu na kruhu (u Japanu sezam posipaju po medu koji su namazali na kruh), dodati u tijesto za kruh ili ga koristiti u salatama. Samo iskoristite svoju maštu i oživite vaše obroke crnim sezamom. (I.R.G.)

NAJČITANIJE IZ RUBRIKE
DanasTjedan danaMjesec dana

KOLIKO JE TRENINGA TJEDNO POTREBNO ZA MRŠAVLJENJE?

Dva je minimum, a pet maksimum

ČAJ

Skida kilograme

PROMJENE KOJE SE JAVLJAJU U ŽENSKOM ORGANIZMU

Je li trudnoća razlogom propadanja zubi?

Što su vaši prijatelji čitali na Glasu