Regija
ŽUPANJSKA KOALICIJA PSS-HSP-AS

Zovkić: Predlažemo trajno smanjenje komunalnog doprinosa
Objavljeno 1. ožujka, 2013.

ŽUPANJA – Koalicija PSS-HSP AS u Županji, sa zajedničkim kandidatom za gradonačelnika Matom Zovkićem, uputila je zahtjev za hitno sazivanje sjednice Gradskog vijeća na kojoj će se donijeti odluka o smanjenju komunalnog doprinosa.

Za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata za sve jednostavne zgrade od 50 do 100 kvadrata bruto površine predlažu smanjenje na jednu kunu za prostorni metar, kao i za objekte poljoprivredne namjene površine do tisuću četvornih metara. Za objekte većih površina predlažu 50-postotno smanjenje postojećih iznosa komunalnog doprinosa. Zovkić smatra da bi to trebalo biti trajno rješenje koje će vrijediti i za sve buduće gradnje objekata na području grada. “U konkretnom slučaju, za zgradu od sto kvadrata vlasnici bi umjesto sadašnjih 12 tisuća kuna komunalni doprinos ubuduće plaćali 300 kuna, što je u svakom slučaju stimulirajuće”, ustvrdio je Zovkić.

Predsjednik HSP-AS Podružnice Županja Daniel Džinić, aktualizirao je problem starih škola u naselju Šećerana i pitanje tko je zakazao u rješavanju te problematike koja se već godinama ne miče s mrtve točke.M.Lešić Omerović

Mijo Perkunić:

Kampanja na račun poreznih obveznika

Predsjednik PSS-a Mijo Perkunić pozvao je županjskog gradonačelnika Davora Miličevića “da pokuša obuzdati svoje potrebe za korištenje gradske infrastrukture za potrebe jedne političke opcije i jednog čovjeka”. “Pojedini djelatnici gradskih tvrtki, a koje financiraju županjski porezni obveznici, pola radnog vremena provode po kafićima i kućama lobirajući i već su se stavili u službu predizborne kampanje. To nije korektno ni pošteno prema građanima koji ih plaćaju, jer je riječ o zloporabi pozicije i radnih mjesta koja imaju u ovoj krizi”, ustvrdio je Perkunić, dodavši da prije svega misli na tvrtke Komunalac i Stanobiro. Postavio je i pitanje korištenja gradskog automobila, tko ga koristi i u čije svrhe.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana