Regija
ŽUPANJSKI KOMUNALAC OČEKUJE POTEŠKOĆE

Fiskalizacija bi mogla
ugasiti županjsku tržnicu
Objavljeno 1. ožujka, 2013.

ŽUPANJA - Fiskalizacija bi mogla zatvoriti županjsku tržnicu koja već godinama koliko-toliko odolijeva velikim trgovačkim lancima i nudi srijedom i subotom građanima domaće voće i povrće.

- Ne znamo što će biti u procesu fiskalizacije, jer svi dobro znamo kakva je struktura prodavača na našoj tržnici. To su uglavnom starije osobe, prodaju višak svojih proizvoda i teško je uopće prognozirati tko će od njih moći ispuniti sve tražene uvjete u svezi blagajni i fiskalizacije - strahuje direktor županjskog Komunalca Ilija Lešić.

Mišljenja je kako će svima koji rado dolaze na tržnicu i nude domaće proizvode upravo fiskalizacija biti veliki problem, no, s druge strane, Komunalac koji brine o tržnici učinit će sve da u zakonskim rokovima osigura potrebne uvjete.

- Mi ćemo u natkrivenom dijelu tržnice riješiti problem interneta, jer ondje je električna energija već provedena. Kako će sve to biti na štandovima na otvorenom, doista je teško prognozirati - dodaje Lešić.

Prema njegovu mišljenju, tržnica je dio županjskog folklora i tradicije, mjesto na kojemu nitko ne obavlja velike poslove i ne bavi se nekim biznisom.

- Iznosi s kojima se na tržnici trguje doista su niski, vrlo mali. Tržnicom svi volimo prošetati, razgledati, nešto se i kupi i potom ode na subotnju kavicu. To je dio našeg štiha - pojašnjava Lešić vezanost Županjaca za gradsku tržnicu. Hoće li s ionako malo štandova nestati i ponuda vidjet će se, no sve novine koje nalažu zakonske odredbe upravo upućuju na to da bi i županjska tržnica mogla pokleknuti... Na veliku žalost i malobrojnih prodavača i čestih kupaca šetača.Z.Knežević

Možda ste propustili...

OŠ VLADIMIRA NAZORA U ERASMUS+ PROJEKTU

Vinkovački osnovci ugostili španjolske vršnjake

PROJEKT ZA RASTEREĆENJE RODITELJA

Traže 50.000 € za dječje aktivnosti

POTPISANO JE 37 UGOVORA

Za braniteljske udruge 32.300 €

Najčitanije iz rubrike