Osijek
SURADNJA STRUČNJAKA

Osječki stručnjaci zajedno stvaraju “pametnu olovku”
Objavljeno 28. veljače, 2013.

Potpisanim sporazumom potvrđena je suradnja tvrtke Mono, Elektrotehničkog fakulteta, Poduzetničkog inkubatora Bios i tvrtke Osijek danas, a cilj je poticanje stručne i znanstveno-istraživačke suradnje u području tehničkih znanosti. Predstavnici spomenutih tvrtki i institucija naglasili su kako je ovo simboličan primjer suradnje koja je postojala i prije, a sada se i formalno nastavlja.

- Drago nam je što surađujemo s uspješnom informatičkom tvrtkom kao što je Mono, jer je gospodarstvo ključ svega. S Biosom smo već radili na znanstvenim projektima, a sada svi zajedno razvijamo “pametnu olovku”, rekao je Radoslav Galić, dekan Elektrotehničkog fakulteta. Riječ je o posebnoj olovci koja bi trebala značajno ubrzati i pojednostaviti razne administrativne poslove.

Direktor tvrtke Mono Denis Sušac, rekao je kako je suradnja prirodan nastavak aktivnosti, jer su pojedinci, gledajući globalno, mali i teško mogu sami nešto učiniti. “Treba nam znanje i iskustvo ETF-a i BIOS-a kako bismo radili ono što je naš dio posla, a to je software”, rekao je Sušac.

Stvaranje pozitivne poduzetničke atmosfere istaknuo je direktor BIOS-a Ivo Koški, rekavši kako se gradnjom nove hale otvara prostor za nove mogućnosti i nove poslove.

Problema zapošljavanja dotaknuo se i dekan Galić, rekavši kako su primijetili da se inženjeri elektrotehnike nešto teže zapošljavaju, te će se kroz 120.000 eura vrijedan projekt financiran sredstvima Europske unije omogućiti besplatno usavršavanje 30 inženjera koji će steći znanja za izradu web i mobilnih aplikacija. “Za prvih 30 polaznika dodatna edukacija bit će besplatna, a za dalje ćemo tražiti nove izvore financiranja”, rekao je Galić.I.Sekol

Možda ste propustili...

UOČI 1. SVIBNJA, DANA INDUSTRIJSKE ČETVRTI

Tribina o dvorcu, boćanje, izložba

PETAK I SUBOTA

Pomozite, darujte krv

Najčitanije iz rubrike