Sport
OSIJEKOV VRATAR JUNAK PROTIV PULJANA

Mikulić: Ubuduće neka najbolji bude netko tko će zabijati golove
Objavljeno 24. veljače, 2013.
Ipak, nije važno tko zabije ili obrani, nego je bitno da osvojimo bodove

Vezani članci

NOGOMETAŠI OSIJEKA NISU USPJELI SVLADATI GOSTE IZ PULE

Mikulić sačuvao Osječanima jedan bod

BLIJEDA PREDSTAVA NOGOMETAŠA OSIJEKA

Bijelo-plavi sretni zbog boda! Takav stav je navijačima neprihvatljiv!

IZ RUSIJE U GRADSKI VRT

Dragan Blatnjak do ljeta u Osijeku, debi protiv Splita

Remijem bez pogodaka u dvoboju protiv Istre 1961 nogometaši Osijeka propustili su priliku dodatno odmaknuti od opasne zone. No, prema viđenome, nemaju bijelo-plavi za čime žaliti. Prema prikazanoj igri moraju biti zadovoljni i bodom, pogotovo jer su bolje prilike za pogodak imali Puljani, s čime se složio i domaći stoper Mislav Leko.

- Imali su gosti dobre šanse, ali srećom i Mikulić je imao svoj dan. Bitno je da im nismo dopustili da nam se približe, ostali su na istom razmaku, pet bodova iza nas.

Nisu se domaći nogometaši uspjeli nametnuti. Osim solidnog početka, u većem dijelu susreta pulska je momčad bila bolji protivnik.

- Pokušali smo ih već na početku pritisnuti ubačajima sa strane, ali nismo to iskoristili. I teren je bio lošiji pa je na kraju bilo teško uspostaviti kombinatoriku. Mislim da je remi realan ishod – zaključio je stoper osječkog prvoligaša.

Zvonimir Mikulić sačuvao je svoju mrežu netaknutom. Nakon susreta svi su bili složni kako je upravo domaći vratar najbolji igrač susreta, primao je pohvale i od strane protivnika, a kada je tako, onda je jasno i tko mora biti zadovoljniji konačnim ishodom.

- Uvijek iz momčadi netko iskoči. Sada sam to ja, ali nadam se da u budućnosti neću morati, nego da ćemo zabijati golove. Ipak, nije važno tko zabije ili obrani, nego je bitno da osvojimo bodove i osiguramo opstanak što prije.

Osvojeni bod u završnici bi mogao puno značiti, no ostaje pitanje jesu li osječki nogometaši bar u završnici mogli napraviti dodatni pritisak, kako bi uzeli i preostala dva.

- Mislili smo da se nismo istrošili protiv Dinama, ali očito smo se zavarali tom utakmicom. Potom je došla Cibalia, a danas još i težak teren. Bod je realan, iako su oni imali svoje prilike, imali smo i mi svoje polušanse, ali moramo biti zadovoljni bodom. Možda smo mogli pred kraj ostvariti završni pritisak, ali u mislima nam je bilo da im ne damo sva tri i da održimo bodovnu razliku.

Stipe Bačelić-Grgić bio je ponajbolji gostujući igrač. Imao je nekoliko odličnih prilika, ali srećom za osječku momčad, nije svoju dobru igru okrunio i pogotkom, koji bi po prikazanoj situaciji na terenu vjerojatno značio i osvajanje sva tri boda.

- Odigrali smo stvarno dobro, ali nažalost nismo nagrađeni za to. Teren je bio težak i bilo je jako teško igrati. Mi vjerujemo u sebe i znamo koliko vrijedimo, samo to trebamo prikazati i na terenu. Da smo imali malo više sreće, sigurno bismo do sada imali i više bodova.

I Bačelić-Grgić nije propustio pohvaliti osječkog čuvara mreže, koji mu je obranio nekoliko vrlo izglednih pokušaja.

- Mikulić je stvarno odlično obranio nekoliko prilika, vrhunski je vratar i nadam se da će biti jedan od najboljih u HNL-u. Eto, protiv nas je po ne znam već koji put vratar najbolji igrač utakmice. G. Roguljić

Stipe Bačelić-Grgić

nogometaš Istre 1961

Mikulić je vrhunski vratar i nadam se da će biti jedan od najboljih u HNL-u

Vida u loži

Utakmicu protiv Istre 1961 iz lože osječkog stadiona gledao je i čovjek koji je u klupsku blagajnu donio najviše novca u posljednjih desetak godina – Domagoj Vida. Dobio je predah u Dynamu iz Kijeva, pa je skoknuo i do Osijeka.

Stop za Kurtovića

Hrvoje Kurtović, koji je protiv Istre 1961 obnašao dužnost kapetana osječkog prvoligaša, imat će prisilnu stanku u sljedećem kolu. On je protiv Puljana zaradio treću javnu opomenu, što će ga na jednu utakmicu odvojiti od terena.

Miličević dobio papire i odlazi u SAD

Ivan Miličević više nije igrač Osijeka. Dogovorio se s čelnicima Kluba, koji su mu isplatili dio potraživanja, dok je dio oprostio. Miličević odlazi u SAD, gdje bi trebao realizirati prvi inozemni angažman.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike