Crna kronika
GORJELO U BIJELOM BRDU, MARKUŠICI I VALPOVU

U vikend-naselju izgorjela vikendica, a u trgovini požar podmetnuo lopov
Objavljeno 24. veljače, 2013.
Unutrašnjost vikendice potpuno je izgorjela i nastala je velika šteta

BIJELO BRDO - Za vikend su u Slavoniji zabilježena tri požara: u Bijelom Brdu, Markušici i Valpovu. Pri požarima, srećom, nitko nije ozlijeđen. U vikend-naselju u Bijelom Brdu jučer u noći izgorjela je vikendica. Osječkim vatrogascima o požaru je dojavljeno nekoliko minuta prije 3 sata.

- Dolaskom na mjesto intervencije zatekli smo objekt u plamenu. Gasili smo vatru vodom i pjenom, a nakon što je požar lokaliziran pregledali smo objekt termokamerom. Požar je ugašen u 4.10 sati - doznajemo od Stjepana Kolara, zapovjednika smjene Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek. Osječki vatrogasci u svoju su se bazu vratili oko pola 5 ujutro. Požar u vikend-naselju gasilo je 10 pripadnika JPVP-a Osijek i tri vatrogasca Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bijelo Brdo. Unutrašnjost vikendice potpuno je izgorjela i nastala je velika šteta.

Bjelobrdski vatrogasci ostali su dežurati na zgarištu do jutra, a nakon policijskog očevida bit će poznat uzrok izbijanja požara.

U petak, u 3.35 sati, izbio je požar u trgovini mješovitom robom i u Ulici Vuka Stefanovića Karadžića u Markušici. “Požar je lokaliziran i ugašen u jutarnjim satima, nakon čega je na mjestu događaja obavljen očevid. Očevidom je utvrđeno da je nepoznati počinitelj izvršio provalu u trgovinu, nakon čega je otvorenim plamenom namjerno izazvao požar. Materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelom iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna”, priopćila je vukovarsko-srijemska policija.

Sandra LACIĆ
POŽAR SE SAM UGASIO

U petak ujutro, oko 7 sati, izbio je požar i u trgovini u Valpovu, koji se srećom sam ugasio.

- Obavljenim očevidom u trgovini, vlasništvo tvrtke iz Osijeka, utvrđeno je da je do požara došlo zbog pregrijavanja električnih kabela te njihova taljenja, pri čemu se požar proširio na drvenu policu. Požar se ugasio zbog nedostatka kisika, a šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna - doznajemo od Vlade Krznarića, policijskog službenika za odnose s javnošću PU osječko-baranjske.

Možda ste propustili...

IZGORJELA GARAŽA, SLUČAJEVI SAMOZAPALJENJA SVE ČEŠĆI

Požar u Vinkovcima zbog eksplozije baterije e-bicikla

MAJKA ISPITANA U CENTRU ZA SOCIJALNU SKRB

Nastavlja se istraga zbog smrti bebice u vinogradu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ODAO IH PLAČ DJETETA

U zatvorenom teretnom vagonu otkrili migrante

2

UPOZORENJE IZ POLICIJE ZBOG GODIŠNJIH ODMORA

I dok se građani odmaraju, lopovi im “rade” po kući

3

PROMETNI PREKRŠAJI U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

Mađar s 1,72 promila vozio auto u Hrvatskoj