Regija
VISOKI RAČUNI NA ŽUPANJSKOM PODRUČJU

Siječanjski račun za vodu isti kao
dvomjesečni za studeni i prosinac
Objavljeno 25. veljače, 2013.

ŽUPANJA - Potrošači vode na županjskom području neugodno su se iznenadili novim računima za vodu, i to ne samo što nisu ni znali da u kategoriji kućanstava od 1. siječnja stižu mjesečni, a ne više dvomjesečni računi već i što je na novim računima potrošnja vode tijekom siječnja velika.

- Trebalo mi je vremena da dobro proučim novi račun i shvatim kako mi gotovo ništa nije jasno. Račun je za siječanj, a broj potrošenih kubika gotovo isti kao tijekom studenoga i prosinca prošle godine - požalila nam se Kata V., dodajući da i njezinim susjedima nije jasno kako mjesečni račun može biti gotovo isti kao i dvomjesečni.

- Možda bih sumnjala u potrošnju vode u vlastitome domu da su ljetni mjeseci, ali usred zime? Stvarno mi ništa nije jasno - istaknula je ova Županjka.

Tragom njezina upita u županjskom Komunalcu d.o.o. direktor Ilija Lešić pojašnjava kako su tijekom prosinca zbog blagdana "uranili" s očitanjem vodomjera.

- Zbog božićno-novogodišnjih blagdana očitanja vodomjera su počela već polovinom prosinca. Sada su očitanja obavljena u redovitome roku, tako da su na računima obračuni za prosjek od 45 do 50 dana. Na sljedećem računu sve će se izravnati - pojašnjava direktor Komunalca Ilija Lešić. Z.Knežević

Računi veći zbog naknade Hrvatskim vodama

Direktor Komunalca ipak priznaje da su zbog povećanja naknada za korištenje, što je uvedeno na razini države od početka ove godine, računi ipak nešto veći. “Radi se o povećanju od kune po kubiku potrošene vode, no radi se o sredstvima koja idu na račun Hrvatskih voda. S druge strane, mi na našem području dobijemo od Hrvatskih voda puno više, jer već godinama se upravo zahvaljujući Hrvatskim vodama puno ulaže u razvoj vodoopskrbe i odvodnje na području Županje”, naglašava Lešić.

Zbog ranijeg očitanja vodomjera, račun za siječanj odnosi se na potrošnju u 45 - 50 dana

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

LJUBIČASTA POLJA MAKA FOTOATRAKCIJA

Kod Topolja više od stotinu hektara zasijano je makom

2

UREĐENJE PONOSA BIVŠEG TRGOPROMETA

Bivšu robnu kuću Roma kupila tri Đakovčanina

3

BUDI SE JEDINO BARANJSKO MJESTO NA DUNAVU

Na Zelenom otoku najviše je novih smještajnih kapaciteta