Ekonomija
MEĐUNARODNI SAJAM TURIZMA I BEOWINE

Slavonski vinari ciljaju na bogatu klijentelu u Beogradu i Novom Sadu
Objavljeno 23. veljače, 2013.

BEOGRAD – Deset je turističkih djelatnika i isto toliko vinara s područja Osječko-baranjske županije sudionika na Međunarodnom sajmu turizma i sajma Beowine koji se do nedjelje održava u Beogradu. I dok vinari, a zastupljeni su proizvođači sa sva četiri županijska vinogorja, svakog dana organiziraju degustacije svojih vina, jučer su pak djelatnici u turizmu sudjelovali na poslovnim razgovorima sa svojim kolegama iz Srbije, BiH, Austrije, Mađarske i Njemačke. Silvija Butković iz Državne ergele Đakovo i Lipik došla je s namjerom da program ergele ponudi turističkim agencijama iz Srbije. Ines Palko iz Udruge Upriv predstavlja novu povezanu gastroturističku ponudu pod nazivom "Baranja u pet koraka", Dušan Dušanić iz Hora toursa zainteresiran je za destinacijske ponude upravo u zemljama neposrednog okruženja.

Na štandu HGK - Županijske komore Osijek, koja je i ove godine organizator nastupa naših izlagača, vrlo živo. Jasna Antunović predstavlja Premium liniju vina – vrhunski chardonnay sur lie i graševinu. "Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju uvoznici naših vina u Srbiji ostvarit će mnogo bolje uvjete od sada postojećih, pa se želimo što bolje predstaviti", kaže Antunović, ne skrivajući kako su ciljana klijentela top-restorani u Novom Sadu i Beogradu.

Ovo je treća uzastopna godina kako osječka HGK organizira nastup i poslovne razgovore u ovom terminu na Beogradskom sajmu, rastuće zanimanje posjetitelja i poslovnih partnera posve opravdava ovaj nastup.D.Kuštro

Možda ste propustili...

STANOGRADNJI NAJVEĆEG GOSPODARSTVA EU-A PRIJETI PROPAST

Njemačko gospodarstvo tapka u mjestu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PORASLA I PROSJEČNA CIJENA PAŠNJAKA

Cijena oranica viša 283 kn po hektaru

2

FAZOS: OKRUGLI STOL O SVINJOGOJSTVU

Oporavak svinjogojstva je od nacionalnog interesa

3

FRANCUSKI MINISTAR FINANCIJA BRUNO LE MAIRE:

Zadruge će plaćati minimalni porez