Osijek
NAKON SJAJNIH REAKCIJA:

Osnovana udruga Osijek Software City
Objavljeno 23. veljače, 2013.

Vezani članci

USPJEH INICIJATIVE OSIJEK SOFTWARE CITY

Informatičke tvrtke lakše pronalaze investitore i otvaraju radna mjesta

Inicijativa nekoliko informatičkih tvrtki nazvana Osijek Software City formalizirana je u udruzi osnovanoj u četvrtak. Riječ je o udruzi nastaloj iz projekta Osijek Software City koji je pokrenut u siječnju prošle godine u organizaciji tvrtki: Inchoo, Mono Software, Farmeron i BetaWare (tada obrt pod imenom K-informatika), ubrzo nakon toga i Adcon, a u listopadu su im se pridružili Escape i Gauss Development. Cilj projekta, a sada i formalne udruge je povećanje atraktivnosti developerske struke u Osijeku i konkurentnosti mladih programera na tržištu te poticanje (samo)zapošljavanja.

- Prve godine organiziran je niz zanimljivih i korisnih događanja koja su privukla ciljanu skupinu studenata, freelancera, profesionalaca i ostalih IT entuzijasta, ali i koja su zainteresirala lokalnu zajednicu, obrazovne strukture, medije, jedinice lokalne samouprave, ministarstva i državne institucije te razne investitore i partnere. S ponosom možemo reći da smo stvorili respektabilni "pokret" koji je na najboljem putu da od Osijeka stvori jaku regionalnu startup zajednicu, kaže Nandino Lončar iz Osijek Software Cityja.

Osnivanje udruge neće promijeniti dosadašnji način rada nego je samo korak dalje u posvećenosti zadanim ciljevima i daje veću administrativnu slobodu, jer će udruga sada biti pravno i financijski neovisna od uključenih tvrtki. Na osnivačkoj skupštini za predsjednika Udruge izabran je Tomislav Bilić (Inchoo), dok je glavni tajnik Udruge Nandino Lončar (također Inchoo). Upravni odbor još čine Dejan Bešir (BetaWare), Zorin Radovančević (Escape), Matija Kopić (Farmeron), Denis Sušac (Mono Software), Ivan Lozančić (Gauss Development) i Zvonimir Radoš (Adcon). I.Sekol

Za predsjednika Udruge izabran je Tomislav Bilić

Možda ste propustili...

KREATIVNA RIZNICA: 520 VOLONTERA U 10 GODINA

Volonterski im je perfekt odredio poslovni prezent

INFO DAN EU PROJEKATA FAKULTETA ZA DENTALNU MEDICINU I ZDRAVSTVO

Projekti vrijedni 5 milijuna eura

Najčitanije iz rubrike