Novosti
DUKAT IZNENADIO SELJAKE

Seljaci šokirani obustavom otkupa mlijeka
Objavljeno 22. veljače, 2013.
ZAGREB - Mljekari su šokirani odlukom Dukata koji je privremeno obustavio otkup svježeg sirovog mlijeka s farmi u kojem je utvrđena povećana razina aflatoksina...
180 farmi u Hrvatskoj pod privremenom je mjerom, no iz Dukata poručuju da će se otkup nastaviti čim farme budu mogle isporučivati zdravstveno ispravno mlijeko. Iz Dukata su poručili - činimo sve što je u našoj moći kako bi farmeri u najkraćem mogućem roku počeli isporučivati ispravno mlijeko jer nam je to zajednički interes. Teško nam pada odluka o privremenom obustavljanju otkupa. Međutim, moramo je provesti radi sigurnosti potrošača. Svjesni smo mogućih posljedica za naše farmere i nas, izjavio je generalni direktor Dukata Alen Fontana. Uz Dukatovo, ovih je dana stiglo i priopćenje iz tvrtke Meggle Hrvatska koja je također prestala otkupljivati mlijeko s nekih slavonskih farmi što je šokiralo seljake. Predsjednik Zajednice seljaka Slavonije i Baranje Antun Laslo tvrdi da otkupljivači na nekim farmama nisu niti napravili kontrolu već su ponudili sredstvo koje iz stočne hrane uklanja aflatoksine, a koje stoji 1600 kn što si mljekari ne mogu priuštiti.
"Znači, ako uzmeš dodatno sredstvo antitoksidant onda možeš nositi mlijeko, a ako ne uzmeš onda je obustava mlijeka do daljnjega", rekao je Laslo. Seljaci - mljekari sada gledaju prema Ministarstvu poljoprivrede jer očekuju da ih ono zaštiti.
Željka Gulan /Media servis
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ADMINISTRATIVNI PROBLEMI U SUSTAVU

Novi umirovljenici često i mjesecima čekaju na isplatu svoje prve mirovine

2

NAPADNUT SKAUT BIJELO-PLAVIH JAMIE FREEMAN

Ludilu treba stati na kraj

3

POLICIJA TRAŽI NAPADAČE NA BOTA I FREEMANA TE TVRDI:

Osijek je i dalje siguran grad