Regija
VINSKO-TURISTIČKA PONUDA U FERIČANCIMA

Uređuje se prostor mini vinskog muzeja
Objavljeno 20. veljače, 2013.

FERIČANCI - Feričanci će za nešto više od mjesec dana dobiti mini muzej vina. Naime, u tijeku su radovi na uređenju prostora budućeg muzeja, koji će biti smješten na prvom katu zgrade stare škole. Gradnja se odvija u okviru županijskog projekta Wine tour vrijednog 1,25 milijuna eura, od čega je najveći dio novca osiguran iz EU fondova. Vrijednost uređenja prostora i nabave namještaja iznosi više od 300.000 kuna. Uz muzej koji će biti površine 90 četvornih metara uredit će se i više od 2,6 kilometara vinske ceste na području feričanačkog vinogorja.

- Iz projekta Wine tour u Općinu Feričanci bit će uloženo gotovo milijun kuna i mislim da je to značajno za njihov turistički razvoj - rekla je pročelnica županijskog Odjela za poljoprivredu Silva Wendling. Radove na uređenju muzeja jučer su obišli osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić i čelnici Općine Feričanci.

- Feričanci su poznati kraj vinogradara i vinara i logično je da budu partneri Županije u projektu Wine tour. U sklopu tog projekta uredit će se četiri mini muzeja, regionalni u Osijeku te više od 17 kilometara vinskih cesta. Projekt će uvelike podići turističku ponudu u cijeloj županiji - rekao je Šišljagić.S.Fridl

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON NEZAPAMĆENE TRAGEDIJE: STOP ORUŽJU

Đakovo: Centar za socijalnu
skrb dobit će detektor metala

2

DANAS MEĐUNARODNI DAN BIJELE RODE

U Noskovcima je jedino Oporavilište za ozlijeđene rode

3

PRVI NAŠIČANIN NA NAJVIŠI VRH EUROPE PENJAO SE 10 SATI

Hrvoje Tržić je nakon
svog povijesnog uspjeha
poručio: “Ne odustajte”