Regija
OSPOSOBLJAVANJE ZA RAD OSOBA BEZ DIPLOME

Općinski sud Županja prima
devet osoba sa srednjom školom
Objavljeno 20. veljače, 2013.
Od potencijalnih kandidata traži se napredno poznavanje informatike

ŽUPANJA – I dok brojni poslodavci pružaju mogućnost stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa osobama sa završenom višom ili prvostupanjskom razinom obrazovanja te fakultetom, akademijom, magisterijem ili doktoratom, Općinski sud u Županji među rijetkima je koji je svoja je vrata otvorio i osobama sa završenom srednjom školom. Raspisao je javni poziv za prijam ukupno devet osoba – dva sudska referenta/referentice u Zemljišno-knjižnom odjelu, pet administrativnih referenata/referentica za sudskog zapisničara te dva za poslove upisničara.

Natječaji su otvoreni do petka, 22. veljače, potrebna razina obrazovanja je četverogodišnja srednja škola, a od potencijalnih kandidata traži se i napredno poznavanje informatike. Konkurirati na natječaju mogu sve osobe sa srednjom stručnom spremom upravne, ekonomske, birotehničke, grafičke ili geodetske struke, odnosno sa završenom gimnazijom ili drugom sličnom četverogodišnjom školom. Osobe moraju biti prijavljene na Zavodu za zapošljavanje duže od 90 dana i ne smiju imati evidentiran staž u zvanju kod mirovinskog osiguranja.

Sa svim kandidatima koji ispunjavaju propisane uvjete obavit će se intervju, a odluku o izboru kandidata donosi predsjednik suda, vodeći računa o interesima, profesionalnim ciljevima, motivaciji kandidata, trajanju nezaposlenosti, prosjeku ocjena te rezultatima selekcije.

Predsjednik Općinskog suda u Županji Goran Miličević ističe da se u koordinaciji sa Zavodom za zapošljavanje išlo prema Ministarstvu uprave i Ministarstvu financija sa zahtjevom za stručno osposobljavanje za 12 osoba. Za tri osobe za završenom višom školom to nije odobreno iz razloga što je za takve poslove potrebno imati pet godina radnog iskustva.

Marija LEŠIĆ OMEROVIĆ
Pomogli i ostalim sudovima

Općinski sud u Županji prvi je na ovom području počeo stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa za osobe sa srednjom stručnom spremom, a svu, vrlo zahtjevnu proceduru koju je potrebno ispoštovati za dobivanje suglasnosti, Miličević je proslijedio i kolegama u susjednim gradovima i olakšao im posao.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike