Regija
PRODANA ZGRADA BELOMANASTIRSKOG PODUZEĆA

Novi vlasnik “Dunava” ne otkriva
planove o svom budućem poslovanju
Objavljeno 20. veljače, 2013.
“Šuška” se kako bi novi ''stanar'' dijela 1.322 četvorna metra velike površine trebao biti poznati kozmetički lanac DM

BELI MANASTIR - Upravna zgrada nekadašnjeg belomanastirskog trgovačkog poduzeća “Dunav”, smještena u strogom gradskom središtu, konačno je prodana. Za to je bilo potrebno čak osam javnih dražbi, tijekom kojih je cijena spuštena za pet milijuna kuna.

U kolovozu 2011. godine, naime, procijenjena je na 6,3 milijuna kuna, što je bila i prvobitna cijena, a novi vlasnik, jedan vukovarski ugostiteljski obrt, za nju je isplatio nešto više od milijun kuna. Radovi na adaptaciji zgrade sagrađene početkom sedamdesetih godina prošlog stoljeća, kada je predstavljala primjer moderne arhitekture, nedavno su počeli, a novi vlasnik za sada ne otkriva daljnje planove, pa ne komentira ni kuloarsko ''šuškanje'' kako bi novi ''stanar'' dijela 1.322 četvorna metra velike površine trebao biti poznati kozmetički lanac DM.

Kako bilo da bilo, nakon dvije godine nazire se kraj stečajnog postupka otvorenog nad nekada moćnim baranjskim trgovačkim poduzećem. Iz ureda stečajnog upravitelja, Perice Mitrovića, saznajemo da je za prodaju preostala još samo jedna nekretnina, površine 1.704 četvorna metra - prodavaonica u Luču.

- Na posljednjoj javnoj dražbi cijena joj je bila 10.080 kuna, a prema svemu sudeći, raspisat ćemo još jednu dražbu i cijenu spustiti za daljnjih 20 posto - kažu u Mitrovićevom uredu. Inače, u vrijeme raspisivanja prve javne dražbe ukupna vrijednost “Dunavovih” nekretnina bila je procijenjena na 8,2 milijuna kuna, a nakon dvije godine ona je pala na samo 1,3 milijuna kuna.

Osim spomenutog, na ''bubnju'' se našlo još skladište u belomanastirskoj Ulici Imre Nagya (bivši zatvor), potom prodavaonice u Belom Manastiru i Branjinom Vrhu, te građevinsko zemljište Adica. Kako je ranije isticao Mitrović, teško je bilo nešto bolje napraviti kada je “Dunav” godinama prije stečaja bio u blokadi. Osim toga, dodao je, u ovom se trenutku čini da je Beli Manastir, što se investitora tiče, na ''samom kraju svijeta''. Očito je da su potencijalni kupci čekali povoljnu cijenu.

Ivica GETTO

6,3

milijuna kuna bila je početna cijena zgrade

Nema više kalkuliranja

Bivša “Dunavova” upravna zgrada je “virtualno” već nekoliko puta mijenjala vlasnika. U nju su prvo selili belomanastirski Općinski sud, potom Općinsko državno odvjetništvo i Prekršajni sud, državni uredi, a javila se i ideja da u nju preseli kompletna gradska uprava. Sve zbog toga što je najveći vjerovnik bila država. Kalkuliralo se oko adaptacije prostora u nekoliko, gradu tako potrebnih, stanova.

Možda ste propustili...

OBILJEŽENE OBLJETNICE ROĐENJA VELIKANA

Cvijeće pred bistama Kršnjavoga i Bilinskog

LIGA PROTIV RAKA POŽEGA PRIPREMILA NOVU DONACIJU

Turbani i marame za bolesnice

Najčitanije iz rubrike