Regija
VREBALI POSJETITELJE SELJAČKE ZABAVE

Oko sportske dvorane policija
Županjcima postavila sačekušu
Objavljeno 15. veljače, 2013.

ŽUPANJA - Posjetitelji tradicionalne Seljačke zabave, same završnice ovogodišnjeg Šokačkog sijela, gdje se okupilo gotovo tisuću Županjaca i njihovih gostiju sa svih strana, neugodno su iznenađeni načinom na koji su „ispraćeni“ s cjelovečernjeg druženja, što je mnogima ostavilo gorak okus u ustima. Naime, na odlasku kući dočekala ih je „sačekuša“ - policija je oko sportske dvorane, gdje je zabava održana, zatvorila sva tri postojeća izlaza na glavnu cestu.

- Ovako nešto još se nikada nije dogodilo. Zgroženi smo nekorektnim postupanjem policije, koja je očito po nečijoj direktivi ondje dočekivala sudionike zabave. Dovedeno je pojačanje iz Vinkovaca. Zaustavljali su automobile i vozačima davali alkotest. Provjerite samo koliko je vozačkih dozvola oduzeto - požalio nam se aktivni sudionik i jedan od organizatora Šokačkog sijela. Dodaje da je u sportskoj dvorani proteklih godina održano stotinjak raznih zabava i policija još nikada nije dolazila i na izlasku kontrolirala posjetitelje.

- Evo, nedavno je na istom mjestu bilo Posavsko sijelo i tada očito nitko u policiji nije smatrao potrebnim opkoliti dvoranu i alkotestirati goste, odnosno sudionike u prometu. Nitko od nas ne spori da policija treba raditi svoj posao, ali na ovakav način, ići ciljano na goste Seljačke zabave, koja se održava jednom godišnje na pokladni utorak, u najmanju je ruku nekorektno. Zar su rupe u državnom proračunu stvarno tolike da se trebaju krpati kažnjavanjem vozača - ogorčeni su Županjci. I poznatog vinkovačkog liječnika na odlasku sa zabave policija je zaustavila i kontrolirala na dva punkta.

- Čim smo oko ponoći dobili dojavu od gostiju koji su izlazili pred dvoranu na svježi zrak, preko razglasa smo upozorili sve posjetitelje da budu oprezni jer ih policija vani čeka i neka volan, ako su konzumirali alkohol, prepuste svojim boljim polovicama ili nekome tko nije pio - ispričao nam je jedan od organizatora.M.Lešić Omerović

POLICIJA SAMO RADILA SVOJ POSAO

Glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović, zamoljen da prokomentira optužbe Županjaca, ustvrdio je da u postupanju policijskih službenika ne vidi ništa sporno niti potrebu da se o bilo čemu očituje. „Naši službenici samo profesionalno obavljaju svoj posao. Osobe koje su pod utjecajem alkohola ne smiju upravljati vozilom, a oni koji su to ipak činili snosit će posljedice. A objede o nekorektnosti policije uopće ne želim komentirati“, zaključuje Džigumović.

Možda ste propustili...

ISPRED KKD-A "IVANA BRLIĆ-MAŽURANIĆ"

Na šetalištu motivi iz Ivanina “Srca od licitara”

U PODRUČJU KULTURE I SPORTA OPĆINE MARIJANCI

Udrugama podijeljeno 80.783 eura

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana