Sport
BOBOTA-AGRAR VODEĆA MOMČAD MEĐUŽUPANIJSKE LIGE “OSIJEK-VINKOVCI”

S bivšim igračima iz Prve lige kreću u lov na Treću ligu
Objavljeno 14. veljače, 2013.

BOBOTA - Nogometni klub u očitom usponu s krajnjeg istoka Hrvatske sada stanuje u Boboti. Tamo se klub preselio iz Vukovara nakon što je prošle sezone nastupao pod imenom VUPIK. U međuvremenu je klub promijenio ime, dodavši imenu mjesta naziv sponzora, tako da se taj nekadašnji vukovarski klub natječe u Međužupanijskoj ligi Osijek-Vinkovci kao Bobota-Agrar. Trenutno su vodeći poslije jesenskog dijela prvenstva. S dobrim, dakle, izgledima postajanja trećeligašem što bi, nakon aktualnog statusa, bio novi povijesni doseg tamošnje sredine u kojoj još uvijek egzistira i domicilni Borac.

Burcsa kapitulirao samo osam puta

Da je hijerarhijski iskorak prilično ostvariv zorno (u)kazuje jesenski učinak u kojem su štićenici tadašnjeg trenera Željka Mažara izgubili samo jedanput i dva puta remizirali te 13 puta pobijedili, pri čemu je nekadašnji profesionalni vratar Davor Burcsa primio uvjerljivo najmanje pogodaka (8 - nap.a.). Taj je skor ostavio drugoplasirani Vukovar 1991 četiri boda iza i izvjesno je da će Boboćani imati zahtjevnu proljetnu zadaću zadržavanja liderstva pod vodstvom sada domaćeg trenera Jovana Šljokića, koji će još morati voditi računa o konkurentima iz Kuševca i Gunje. Uspjesima u prvenstvu treba pridodati osvajanje kupa NS Vukovar, u čijem daljnjem tijeku natjecanja Boboćani vide prigodu posve iskoračiti iz lokalnih okvira. Taj je uzlet počeo prije 20-ak mjeseci, dolaskom na čelo kluba sadašnjeg predsjednika Nikole Lazića i sportskog direktora Vladimira Kaštropila koji su, uz suradnju brojnih lokalnih aktivista, visoko podigli ljestvicu, postavši prilično kvalitetno i poželjno odredište. Rezultat s travnjaka samo je logičan slijed.

- U svakoj djelatnosti, pa tako i nogometnoj, važna je organizacija i financijske mogućnosti, koji su kod nas u odgovarajućim okvirima te se na to naslonio rezultat moguće i prije nego što smo očekivali - počeo je čelni čovjek kluba.

- Ambicioznost je brzo prepoznata pa nismo imali problema u ekipiranju momčadi. Pri tome smo im osigurali maksimalno moguće radne uvjete, omogućivši i noćne aktivnosti instalirajući reflektore. Uvjeti će se sigurno još pospješiti tako da ćemo biti spremni i za veće razrede od aktualnog četvrtog - zadovoljno je pričao predsjednik Lazić, na čije se riječi nadovezao Kaštropil:

Stigao i Dejan Prijić

- Budući da je mozaik složen, nema druge nego aktualnu poziciju na terenu kapitalizirati i osvojiti titulu! Zbog toga smo se zimus i pojačali za iskusnog kreatora igre Dejana Prijića te napadača Nenada Erića, s kojima smo zaokružili cjelinu potrebnu za ispunjenje natjecateljske ambicije. Istodobno smo zadržali jesensku okosnicu momčadi i s razlogom vjerujemo da je konačno prvo mjesto ostvarivo, premda do njega sigurno neće biti lako doći. Usporedo ćemo osnaživati klupske temelje proširivanjem vlastite Škole u kojoj egzistiraju već dvije kategorije, ali ćemo do ljeta sigurno još toliko organizirati te tako biti posve spremni za Treću ligu, koja nam je neposredni rezultatski cilj - glavni je klupski operativac zaključio ovozimsku bobotsku priču. D.Lekšan

Najčitanije iz rubrike