Sport
U OSIJEKU PRVENSTVO HRVATSKE U SKOKU S MOTKOM

Ivan Horvat u nedjelju pred sugrađanima
Objavljeno 14. veljače, 2013.

Vezani članci

NOVI USPJEH OSJEČKOG SKAKAČA S MOTKOM

Ivan Horvat pobijedio s 540 cm

IVAN HORVAT JOŠ JEDNOM PRESKOČIO DVORANSKI REKORD

Kod rekordnog skoka letio preko 570 cm

DVORANSKI ATLETSKI MITING U BEČU

Horvat slavio s 545 cm, Pranjić viceprvak

OSIJEK - Nakon kadetskog, mlađejuniorskog i juniorskog prvenstva, predstojećeg vikenda bit će zaokružen ciklus dvoranskih natjecanja najboljih hrvatskih atletičarki i atletičara. Naime, u subotu će se u dvorani Kantrida održati prvenstvo Hrvatske za seniorke i seniore. Međutim, HAS je odlučio da se zbog neodgovarajućeg skakališta u Rijeci, disciplina skok s motkom održi dan kasnije, u nedjelju, 17. veljače, u Osijeku. Zato je i produžen rok za prijavu sudionika natjecanja "motkaša", u muškoj i ženskoj konkurenciji, sve do četvrtka. No, ta odluka je, u svakom slučaju, najviše razveselila osječke ljubitelje atletike, kojima će se, poslije dva mjeseca, opet pružiti prilika da uživo promatraju svog ljubimca Ivana Horvata.

- Ivan trenira prema planu, a testiranja na treninzima, kao što je to bilo i na mitinzima u Beču i Budimpešti, pokazuju solidnu formu - rekao nam je Josip Gašparac, koji zajedno s glavnim trenerom Slavonija-Žita Mirkom Krolom skrbi o daljnjem napretku najboljeg hrvatskog skakača s motkom.

- Siguran sam da će u nedjelju, pred svojim vjernim navijačima, pokušati opet popraviti dvoranski rekord države (551). Osim Horvata, iz osječkog će kluba još nastupiti Tomislav Zrno, Dino Belegić te Katarina Mišić i Lucija Zrno.

Nedjeljno natjecanje u atletskom tunelu dvorane Gradski vrt počet će u 15 sati. D. Kerže

Nitko ne ide u Rijeku

Zanimljivo je da od Osječana u subotu nitko neće nastupiti na riječkom natjecanju. Naime, Horvata i Belegića očekuje nedjeljni izazov, a "visaš" Marin Pervan trenutno nije u formi dostojnoj nastupa na prvenstvu države. U osječkom klubu, inače, za subotu su zakazali 3. kolo lige Atletske škole, u kojem će klinci i klinke od 10 sati u tunelu trčati na 60 metara.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini