Regija
MJEŠTANI OPĆINE CERNA:

Ne želimo kanalizaciju
plaćati desetak tisuća kuna
Objavljeno 12. veljače, 2013.

GRADIŠTE – U općinama Gradište i Cerna punom parom se radi na izgradnji kanalizacije, a na proljeće se očekuju i prvi priključci. Na web stranici Općine Gradište objavljene su cijene priključaka. Marijan Mihić iz županjskog Komunalca pojašnjava da za priključak na kanalizacijsku mrežu naknada Općini iznosi 1.200 kuna, dok su građani Komunalcu dužni platiti 750 kuna. To se odnosi samo na izvođenje priključka bez materijala i iskopa do jedan metar u dvorište.

- Sve ostale radove dodatno naplaćujemo i to pravimo ponudbeni troškovnik prema željama korisnika - pojašnjava Mihić.

Dodaje da Gradištanci pokazuju interes i da je Komunalac do sada zaprimio desetak zahtjeva za priključak. Za razliku od njih, stanovnici Općine Cerna strahuju da će se zbog previsoke cijene priključka i dalje držati septičkih jama.

Načelnik Goran Begović ističe da konačna cijena naknade koju će građani plaćati Općini još nije utvrđena. Ponuda koja je Cerancima stigla iz Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije neugodno je iznenadila. Prihvati li se ponuda, sva kućanstva koja se žele priključiti na kanalizacijsku mrežu trebala bi uplatiti iznos od 5.500 kuna plus PDV.

- To je stvarno previše. U današnjoj krizi desetak tisuća kuna za priključak na kanalizaciju za nas je luksuz. Ako nas je septička jama služila svih dosadašnjih godina, služit će nas i dalje - ogorčena je gospođa Kata iz Cerne.

Direktor VVK Dražen Milinković u cijeni priključka ne vidi ništa sporno i smatra ju realnom za uslugu koja se nudi. „Neka radove izvodi tko hoće, ali uvjetujemo da se ispoštuju baš svi standardi struke i da se posao odradi kvalitetno jer ne želimo nikakve neugodnosti. To smo rekli i načelniku općine, a kako su radili drugi investitori, kako se gradila kanalizacija u drugim mjestima i kakve su varijacije izvedene, u to ne želim ulaziti“, ustvrdio je Milinković.M.Lešić Omerović

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike