Regija
TISUĆU MAŠKARA NA BELOMANASTIRSKIM ULICAMA

Baranjcima dosadila kriza i
recesija pa su zapalili - Receska
Objavljeno 12. veljače, 2013.

BELI MANASTIR - Približno tisuću sudionika odazvalo se tradicionalnom belomanastirskom maskenbalu koji već niz godina suorganiziraju Grad Beli Manastir, Turistička zajednica Baranje i Centar za kulturu. Maskirani klinci i tete iz dječjeg vrtića Cvrčak, učenici i njihovi nastavnici iz OŠ “Dr. Franje Tuđmana”, baranjski srednjoškolci te članovi gradskih udruga, praćeni gomilom radoznalaca, mimohodili su gradskim ulicama i središnjim trgom, a cilj im je bila nastavno-sportska dvorana.

- Nemate pojma kako je dobro pod maskom. Nitko ne zna tko sam, a mogu svašta raditi - rekao nam je jedan belomanastirski osnovnoškolac, po “zanimanju” gusar, napominjući kako mu je ovo treći ovogodišnji maskenbal, budući da su ga roditelji već vodili na dva.

A što se maski tiče, jučerašnji je događaj dokazao da dječja, a ni mašta njihovih roditelja nema granica. Osim onih uobičajenih, kupovnih maski, veliku su pozornost privlačili ručni radovi. Bilo je, tako, pregršt Indijanaca, kauboja, Sulejmana, Ibrahima i ostalih likova iz serija, nogometaša, svećenika, cvjetića, kaktusa, riba i ribica te ostalih bajkovitih likova. Dakako, posebna atrakcija bile su i grupne maske, poput jedne vesele svadbene povorke s mladom i mladoženjom, kumovima, barjaktarom i svećenikom, licitarskih srca ili mačaka. Svi su pozorno čekali predstavljanje na bini u nastavno-sportskoj dvorani, a usmjeravao ih je oficijelni spiker, inače “zatvorenik iz Remetinca”, gdje je u društvu sa Sanaderom, Polančecom i ostalom “ljutom ekipom”. Najmlađi su izveli i prigodan program, a sve sudionike čekalo je na stotine svježih krofni i čaj. Na kraju su, svi skupa, zapalili lutku koju je izradila belomanastirska udruga žena i nazvala je Recesko.I.Getto

Možda ste propustili...

VERONIKA I ZLATKO POLA STOLJEĆA ZAJEDNO

U braku Mrakovih razgovor i dogovor nikad nisu zamrli

FOTOGRAFIJE PRIMAJU DO 12. SVIBNJA

Bioraznolikost - fotonatječaj

POTPORA OPĆINI KNEŽEVI VINOGRADI

Za novu općinsku zgradu 60.000 €

Najčitanije iz rubrike