Osijek
WEB STRANICA BOLNICA.HR

Liječnica osmislila internet-stranicu koja će pomoći tisućama bolesnih
Objavljeno 11. veljače, 2013.
Cilj i ideja ove stranice je da liječenje pacijent bira sam

Od danas je u Hrvatskoj podignuta prva web stranica koja nudi pouzdane i detaljne informacije o zdravstvenim ustanovama i mogućnostima liječenja u našoj zemlji i to sa svim listama čekanja, slobodnim terminima, adresama i brojevima telefona.

Internet-portal koji se krije iza jednostavnog imena bolnica.hr zamišljen je kao centralna informativna stranica na kojoj će biti moguće jednostavno koristiti podatke o svim hrvatskim bolnicama, a zanimljivo je kako je autorica ove stranice mlada osječka liječnica, dr. Sara Škoflek.

Sara je na ideju o stranici došla tijekom odrađivanja staža u vukovarskoj bolnici, kada je uočila da nema jedinstvenih informacija o zdravstvenim uslugama u Hrvatskoj.

- Internet je postao mjesto s kojega se preuzima većina informacija, pa tako i informacije o mogućnostima zdravstvene zaštite i mogućnostima liječenja. No brzo sam shvatila da je internetski prostor doslovce zatrpan golemom količinom informacija o mogućnostima liječenja, ali i da je upravo ta prevelika količina podataka izuzetno velik problem pri pronalaženju prave informacije. Nedostatak sažetih informacija na jednom mjestu o zdravstvenim ustanovama i njihovo traženje znači gubljenje strahovito puno vremena koje ponekad ima presudno značenje. Zanimljiv je i podatak da se problem težeg pristupa informacijama progresivno povećava u manjim mjestima i selima. Stoga smo u sažimanje svih informacija uložili strašno puno truda, ali i brige da ne narušimo osnovnu funkciju stranice, odnosno kvalitetan i jednostavan pregled medicinskih ustanova i svih usluga koje pružaju. Sa zadovoljstvom mogu reći da je stranica uspješno ugledala svjetlo dana te da smo s prvim povratnim komentarima o kvaliteti pružene informacije više nego zadovoljni kao i da će na stranici ubrzo biti moguće dobiti informaciju i o zdravstvenim uslugama koje pružaju zdravstvene ustanove koje nemaju potpisan ugovor s HZZO-m, jer naš cilj i ideja koju pokušavamo promovirati ovom stranicom je da liječenje birate sami. Ovom stranicom ćete to i moći - poručuje ova 25-godišnja liječnica.

Nefreteta Z. EBERHARD
SVE INFORMACIJE O SVIM HRVATSKIM BOLNICAMA

Na stranici je prikaz svih bolnica s točnim podacima (adresa, telefon, e-mail adresa, odjeli, liječnici, interaktivna karta mjesta u kojem se bolnica nalazi s lokacijom iste), objavljene su liste čekanja, omogućena provjera termina i podataka te internet-pristup svakoj bolnici preko stranice bolnica.hr.

Dr. Sara Škoflek

NA IDEJU JE DOŠLA KADA JE SHVATILA DA PACIJENTI GUBE STRAŠNO PUNO VREMENA SURFAJUĆI INTERNETOM

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike