Regija
ZIMSKI ŠOKAČKI DIVANI U VINKOVCIMA

Za najljepšu Slavonku u nošnji
proglašena Tena Babić iz Gradišta
Objavljeno 10. veljače, 2013.

VINKOVCI –Tena Babić iz Gradišta najljepša je Slavonka u narodnoj nošnji 2013. godine – prosudili su tako brojni gosti Zimskih šokačkih divana, što ih je u Vinkovcima, i ove godine, organizirala tamošnja Slavonska naklada Privlačica.

Slavonske missice tradicionalno su birane s popularnog kalendara „Slavonske ljepotice“, a pred publiku su izlazile odjevene u narodno ruho, svih 12 ljepotica iz raznih dijelova Slavonije – od Gradišta, Račinovaca i Soljana preko Ivankova, Nuštra, Novih Jankovaca i Lovasa do Vukovara, Oprisavaca i Čepina, Garčina i Lužana. Titulu prve pratilje ponijela je Tena Miljković iz Novih Jankovaca, a drugom pratiljom proglašena je Maja Vladisavljević iz Soljana. Birala ih je cjelokupna publika, a prosudbeni sud novinara i fotografa medijskih kuća odlučio je da miss fotogeničnosti ovaj put bude Katarina Šestić iz Račinovaca. Naslovom, i to onim miss simpatičnosti, okitila se još jedna djevojka, Ana Marija Djaković iz Čepina. Uz izbor ljepotica, subotnja priredba, za koju uobičajeno vlada veliko zanimanje, potrajala je u dobrom raspoloženju do kasno u noć, uz ples i glazbu, za koju se brinuo Tamburaški sastav „Slavonci“ kao i Šima Jovanovac, a bogat su program upotpunili i medičari, majstori glazbari, humoristi, zabavne igre… Dakako, na „šokačkim divanima“ ne mogu izostati ni slavonske delicije, pa se tako birao i najbolji gastrostol, a ponosna na rezultat bila je obitelj Šuća iz Nuštra.

Večer dobre zabave bila je pod naslovom „O svom ruvu i svom kruvu“, a u ulozi medijskog pokrovitelja izbora najljepše Slavonke 2013. bili su „Glas Slavonije“, Slavonski radio i Agroglas.

Sanja BUTIGAN
Nagrada “Glasa Slavonije”

„Glas Slavonije“ nagradio miss fotogeničnosti kojoj je Glasov fotoreporter Gordan Panić, inače i autor fotografija s popularnog kalendara, uručio prigodnu nagradu - šestomjesečnu pretplatu i naslovnicu idućeg broja Glasovog TV Obzora. Darivane su i ostale sudionice izbora.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike