Regija
USKRAĆIVANJE KREDITA GRADU ŽUPANJI

Upitna rekonstrukcija Svačićeve ulice?
Objavljeno 8. veljače, 2013.

ŽUPANJA - Vijećnika Posavsko-slavonske stranke Mladena Stažića na aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća zanimalo je što će biti s rekonstrukcijom Ulice Petra Svačića, s obzirom na to da Grad Županja nije dobio suglasnost za kreditno zaduženje, iz čijih se sredstava trebala riješiti. Ustvrdio je da je ta ulica postala velika „bauštela“ kojom se vozi na vlastitu odgovornost, upitavši gradonačelnika Davora Miličevića kada se i na koji način namjerava riješiti taj, za stanovnike Svačićeve, sve veći i ozbiljniji problem.

Miličević je odgovorio da su pripremne radnje obavljene i čim bude novca krenut će se u završetak rekonstrukcije te ulice, o čemu se u Gradu vodi računa. Opširno je govorio o odgovoru dobivenom iz Ministarstva financija kojim je odbijen zahtjev Županjaca, ustvrdivši da je i njemu osobno žao što Grad nije mogao podići kredit, ali što je tu je, i trebaju se naći neka druga rješenja. Ponovio je da ima informacije o tome da su pojedinci iz Županje poduzeli određene aktivnosti u Zagrebu kako se tražena suglasnost ne bi dobila.

To je revoltiralo vijećnika SDP-a Zlatka Cegledija, koji je naglasio da se i sam osobno sa svoje pozicije voditelja Uprave šuma Vinkovci zalagao za to da se pomogne gradu i da Hrvatske vode znatna sredstva ulože u Županju. Pozvao je gradonačelnika da bude konkretan, inzistirajući na tome da javno kaže imena i prezimena Županjaca koji su išli u Zagreb i radili protiv interesa grada, no gradonačelnik to nije učinio. Dobacio je Ceglediju da su se neki očito prepoznali, čim reagiraju.M.Lešić Omerović

Možda ste propustili...

NADBISKUPIJSKA I FAKULTETSKA KNJIŽNICA

Simpozij Akvinski

Najčitanije iz rubrike