Regija
“SAJAM ZLATNE NITI” U ŽUPANJI

Na “Zlatnim nitima” 60 izlagača
Objavljeno 9. veljače, 2013.

ŽUPANJA - U organizaciji Turističke zajednice Grada Županja, a u okviru 46. Šokačkog sijela, otvoren je "Sajam zlatne niti".

Na sajmu koji se održava ispod velikog šatora na Trgu kralja Tomislava svoje proizvode ponudilo je više od 60 izlagača, koje je na svečanosti otvorenja pozdravio direktor Turističke zajednice Grada Županja Mirko Bačić, zahvalivši svima koji su i na ovakav način dali doprinos njegovanju tradicije i kulture ovoga kraja.

- Ni kriza nije ugasila Šokačko sijelo.Zahvaljujemo stoga i svim sponzorima koji su omogućili da i ovo sijelo bude više nego dobro. Zahvaljujem i svim izvođačima, svim sudionicima sijela - naglasio je županjski gradonačelnik i predsjednik Organizacijskog odbora 46. Šokačkog sijela Davor Miličević, otvarajući "Sajam zlatne niti".

A “Sajam zlatne niti”, osim slavonskih delicija, ponudio je posjetiteljima na brojnim štandovima puno toga, od suvenira, tradicijskih i autohtonih, do domaćih rezanaca, kupinova vina, drvenih igračaka, sušenih naranči, licitarskih srca... do odjevnih predmeta s tradicijskim motivima. Izlagači iz cijele Hrvatske i susjedne BiH, te Vojvodine, ponudili su mnogo zanimljivih, korisnih predmeta i sitnica, dragih tradicijskih stvari koje su mnoge već prvog dana sajma vratili u davnu prošlost...

- To nam i jest cilj: očuvati našu tradiciju, naše običaje i na poseban ih način prikazati mladim naraštajima - poručio je Mirko Bačić, direktor TZ Grada Županja, pozivajući građane da sljedeća dva dana svakako posjete “Sajam zlatne niti”, osobito u nedjelju, 10.veljače, kada će se u okviru sajma održati i priredba Peče čiča rakiju.Z.Knežević

Možda ste propustili...

UDRUGA STANARA ŠOKAČKIH STANOVA

Đeram: Skupština i druženje na stanu

U ZVONIMIROVCU SE ULAŽE U “STARU ŠKOLU” I INFRASTRUKTURU

Izgrađen je most, grade se nogostupi

Najčitanije iz rubrike