Regija
LEUKEMIJA DIJAGNOSTICIRANA 7-GODIŠNJAKINJI

Manuelu obitelj ne može posjećivati jer
nemaju novca za put do Zagreba
Objavljeno 8. veljače, 2013.
Živimo od socijalne pomoći, a djetetu treba nešto i odnijeti - kaže majka Slađana

BELI MANASTIR - Sedmogodišnja Manuela Iličić prikovana je za krevet zagrebačkog Rebra. Nakon što joj je u prosincu prošle godine pozlilo, majka Slađana i otac Josip odvezli su je u osječki KBC, odakle je po hitnom postupku prebačena u Zagreb. Kako stoji u izvatku iz povijesti bolesti Zavoda za hematologiju i onkologiju, dijagnosticirana joj je akutna limfatična leukemija pa je upućena na liječenje kemoterapijom. Manueli predstoji dugotrajno liječenje, uz povremene boravke kod kuće. Nakon svega slijedi dugo razdoblje oporavka te učestalih kontrola na zagrebačkoj klinici. U istom izvatku jasno je navedeno kako je djetetu potrebna posebna skrb i pažnja, s posebnim naglaskom na psihološku potporu. No, pita se majka Slađana kako joj pružiti potporu kada im je odlazak u Zagreb gotovo nemoguća misija.

- Peteročlana smo obitelj. Ne radimo ni ja ni nevjenčani suprug pa živimo od 2.600 kuna, koliko iznosi socijalna pomoć. Samo nas stanarina mjesečno stoji 700 kuna, a gdje su još režije - kaže, pokazujući na trogodišnjeg Jasmina i dvije godine stariju kći Anabelu, kojima je teško objasniti neimaštinu. Devetogodišnji Josip u vrijeme našeg posjeta bio je odsutan zbog školskih obveza.

- Povratna karta do Zagreba je dvjestotinjak kuna, ali to je samo kap u moru troškova. Djetetu moram nešto odnijeti, kupiti joj pidžamicu, rublje i slično - očiju punih suza kaže Slađana, dodajući kako Manuela, do daljnjega, u bolnici mora ostajati po dva mjeseca, nakon čega dolazi kući na 15 dana, pa opet natrag u Zagreb.

Braća i sestra nisu je vidjeli od odlaska pa se “druže” s njezinim fotografijama iz bolnice, a Slađana i Josip posljednji su je put posjetili 19. siječnja.

Uz sve to, muči ih i smještaj u iznajmljenim nusprostorijama kuće u belomanastirskoj Ulici Vladana Desnice, na kojoj je veliki natpis “Kuća na prodaju”. Što će biti kada se javi kupac, Slađana i Josip ne smiju ni pomisliti. U pomoć im je priskočio romski KUD Romi Baranje, koji u nedjelju u belomanastirskoj kinodvorani organizira humanitarni koncert. Ulaz je 5 kuna, a koncert počinje u 19 sati.

Ivica GETTO
POMOZIMO IM!

Svi oni koji žele pomoći obitelji oboljele djevojčice svoje priloge mogu uplatiti na:

RAČUN OTVOREN U HRVATSKOJ POŠTANSKOJ BANCI:

Slađana Iličić

3500185828

KUD Romi Baranje u nedjelju u kinodvorani organizira humanitarni koncert za obitelj Iličić

Možda ste propustili...

OTVOREN DO 2. STUDENOGA

Fotonatječaj za gradski kalendar

DEMOGRAFSKI PROJEKT "VINKOVAČKA OBITELJ"

Parcele mladim obiteljima uz popust od čak 95 posto

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SVI SU DOBILI LIJEČNIČKU POMOĆ

Đake izboli stršljeni, spasili ih HGSS-ovci

2

POKAZATELJI U GODINI KORONAKRIZE

Prosjek plaće na istoku
RH lani bio 4749 kuna

3

ĐAKOVAČKI PROMETNI STRUČNJAK:

Bez položenog ispita mlađi od 14 godina ne smiju sami voziti bicikl