Regija
ŽUPANJSKO 46. ŠOKAČKO SIJELO

Folklor, Barmen kup, izložba slika
Objavljeno 7. veljače, 2013.

ŽUPANJA - Na prvoj večeri folklora, održanoj u dvorani Mladost, u okviru 46. Šokačkog sijela, uz domaćine večeri, Kulturno-umjetničku udrugu Kristal-Sladorana, nastupili su i članovi i članice KUD-ova “Mijat Stojanović” iz Babine Grede, “Josip Kozarac” iz Štitara i “Branimir” Bošnjaci. Podsjetili su svi oni na prvo Šokačko sijelo, na folkornu baštinu svoga kraja. I ovom prigodom publika nije štedjela dlanove - toplim je pljeskom pozdravila sve izvođače, od babogredskog KUD-a, štitarskih snaša i folkloraša, ali i amaterskih glumaca, do grlenih Baća i folkloraša iz Bošnjaka. Večer su otvorili rekreativci i rekreativke KUD-a domaćina, Kristal-Sladorane, čija je A foklorna grupa uz tamburaše i završila gotovo dvosatnu, iznimno bogatu i zanimljivu, prvu folklornu večer.

A nakon sinoćnje (srijeda) druge večeri folklora, kojoj je domaćin bio KUD “Tomislav” Županja i na kojoj su nastupili i KUD-ovi iz Soljana, Rokovaca-Andrijaševaca, Cerne i MPS Poljari Šiškovci, 46. Šokačko sijelo nastavlja se danas (četvrtak) od 10.30 u Gradskoj knjižnici Županja, i to Malim literarnim sijelom. Pola sata poslije, u 11 sati, u prostorima županjskih srednjih škola počet će XII. Vigor barmen kup, natjecanje učenika ugostiteljskih usmjerenja iz Virovitice, Osijeka, Požege, Orašja (BiH), Županje i drugih mjesta.

- Uz natjecanje srednjoškololaca u pripremi barskih mješavina, koktela, naši budući kuhari predstavit će i gastroponudu, primjerice, pripremat će šarana na rašljama. Uključio se i Zavičajni muzej Stjepana Grubera, u suradnji s Gradskim muzejom Požega - najavio je Ivan Duran, strukovni učitelj - mentor iz Obrtničko-industrijske škole Županja, koja je, uz TZ Grada Županje, i organizator XII. Vigor barmen kupa.

Večeras u 18 sati u Galeriji LUŽ-a 08 bit će otvorena izložba slika Šokački motivi u slikama Zlatka Kokanovića. Z. Knežević

Možda ste propustili...

PO “LEPTIRIĆ” VRTIĆA “VUKOVAR 1” MEĐU NAJLJEPŠIMA U HRVATSKOJ

Odgojiteljska kreativnost i suradnja s roditeljima ključ dobivanja novog priznanja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

UZ POŠTOVANJE KONZERVATORSKE STUDIJE

Uklanjat će se građevine u dvorištu bivšeg Trgoprometa

2

NA KONFERENCIJI ZA NOVINARE HSU-a

Vinković zatražio neopozive ostavke

3

POTRAŽUJU DODATNIH 141.000 EURA NA IME KAMATE

Zbog blokade računa
Grad Županja kreće u novu
parnicu s tvrtkom Borovo