Regija
ŽUPANJA ĆE IPAK POMOĆI U LEGALIZACIJI

Smanjit će komunalni doprinos
najugroženijim građanima
Objavljeno 7. veljače, 2013.

ŽUPANJA - Nakon što su županjski HNS-ovci Gradskom vijeću uputili zahtjev za donošenje odluke o smanjenju komunalnog doprinosa za čak 90 posto, kako bi se pomoglo građanima u legalizaciji bespravno sagrađenih objekata, njihova inicijativa nije uvrštena u dnevni red prekjučerašnje sjednice.

Istu je problematiku na zasjedanju gradske skupštine aktualizirao vijećnik SDP-a Marko Dugandžić, upitavši što Grad namjerava učiniti i Županjcima financijski olakšati taj postupak. Napomenuo je kako se svakodnevno u medijima mogu vidjeti informacije o tome da su pojedine jedinice lokalne samouprave učinile sve kako bi pomogle svojim građanima.

Gradonačelnik Davor Miličević poručio je da se to ne bi trebalo koristiti u predizborne svrhe, ustvrdivši da je riječ o preteškoj temi o kojoj se odluka ne može donijeti preko noći. Grad Županja će, naglasio je, pomoći građanima, ali o načinu na koji će to učiniti, tek će se raspravljati, no u svakom slučaju ići će se afirmativno. Opširno je pojasnio zanimljiv model koji smatra ispravnim i korektnim. Miličević ističe da je potrebno najprije prikupiti podatke o broju podnesenih zahtjeva za legalizaciju s konkretnim imenima podnositelja. Predložio je da se svaki slučaj, odnosno svako oslobađanje ili neoslobađanje plaćanja komunalnog doprinosa nađe na Gradskome vijeću.

- Da mi svi vidimo o kome je riječ i na temelju pokazatelja odlučimo tko su ti kojima stvarno treba pomoći, jer nisu svi građani u istoj situaciji - upozorio je Miličević. Podsjetio je na to da postoji mogućnost obročnog plaćanja komunalnog doprinosa, koji je među najnižima u Hrvatskoj, čime je Grad već izišao ususret građanima. Napomenuo je da treba biti vrlo oprezan, jer je riječ o osjetljivom pitanju, da se ne bi dogodilo da zbog oslobađanja plaćanja komunalnog doprinosa pojedinci protiv gradonačelnika podnesu kaznenu prijavu optužujući ga da je nekome pogodovao i oštetio Grad.M.Lešić Omerović

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DJEČAK KOJI MOŽE BITI INSPIRACIJA SVAKOME

Za Karla, rođenog s cerebralnom paralizom, “ne mogu” ne postoji

2

SREDNJA ŠKOLA DONJI MIHOLJAC IMA NOVI ZANIMLJIVI PROJEKT

Uzgajat će zečeve, patke i kokoši

3

ISKUSTVA S NOVOM OBVEZOM

Mnoge škole imaju kuhinju,
nedostaju im oprema i kuhari