Sport
JOŠ JEDAN ODLAZAK IZ GRADSKOG VRTA

Perići se dogovorili s Mamićem, Dino odlazi u Dinamo za 120.000 eura?
Objavljeno 5. veljače, 2013.
Nije da sam presretan što Dino odlazi u Dinamo, ali nije nam ostavljeno previše prostora, kaže otac mladog nogometaša

Negdje duboko u sebi nadali smo se da bi transfer Dine Perića u Dinamo mogao biti stopiran nakon što je osječki prvoligaš napravio opsežni deal s Rijekom. Vedran Jugović, Ivan Vargić, pa Zoran Kvržić i Marko Lešković prije ili poslije će se preseliti na Kantridu.

No to ipak nije zaustavilo i dovršetak posla oko odlaska juniora Dine Perića. On će gotovo sigurno postati novi član Dinama jer je njegov otac dogovorio uvjete pod kojima će Dino postati član hrvatskog prvaka.

- Upravo se vraćam iz Zagreba, gdje sam uspješno dovršio razgovore sa Zdravkom Mamićem. Dino će u petak obaviti liječničke preglede i ako to prođe, potpisat će sedmogodišnji ugovor (dvije plus pet godina, nap.a.). Uvjetima koji su ponuđeni od Dinama smo zadovoljni - rekao nam je Željko Perić, otac mladog nogometaša.

Učinilo nam se da je u zraku ostalo nekakvo „ali“...

- Žao mi je što Dino nije ostavio nekakav igrački trag i u seniorskoj momčadi Osijeka. Međutim, situacija je takva da je klub u neugodnom financijskom položaju i nismo imali previše izbora. S druge strane drago mi je ako će Dinin transfer pripomoći NK-u Osijek da se izvuče iz financijskih problema. A Dino? Valjda će se jednog dana vratiti i odigrati koju godinu i u bijelo-plavom dresu - zaključio je Perić senior.

U biti, taj je posao možda i najveći udarac za osječkog prvoligaša jer je otišao igrač za kojeg svi tvrde da je golema perspektiva. Osijek će od toga navodno inkasirati 120.000 eura odštete, a postoje li još neki bonusi nije poznato. Mnogi će reći da je to malo, ali u ovom trenutku se dobro uklapa u kompletan mozaik financijskog ozdravljenja koji je složio predsjednik Zdravko Josić.

- Nije ni meni drago što smo morali učiniti taj potez, ali mi smo pred zidom raznih obveza koje moramo ispunjavati od monitoringa UEFA-e, do novog Zakona o stečaju koji ne poznaju nikakva izmotavanja - kaže Josić.

Inače, kad smo već kod zatvaranja financijske konstrukcije posao oko prelaska Kvržića i Leškovića na Kantridu službeno još nije bio okončan. Klubovi su svoje uvjete dogovorili i drže ih u sefu. Nitko ne želi otkriti koliko će Rijeka platiti odštete Osijeku. Izvjesno je tek da će u bilo kojoj kombinaciji ako se posao završi njih dvojica do ljeta ostati u Gradskom vrtu.

- Mi smo s Rijekom dogovorili sve uvjete, a sad je na igračima da dogovore svoje. Koliko znam, Lešković nema ništa protiv, a sve zapinje zbog toga što Kvržićev menadžer odugovlači. Ipak, vjerujem da će se i to uspješno završiti, a to bi značio kraj naših financijskih problema - kaže Josić

Na kraju je predsjednik dobacio još jednu zanimljivu stvar.

- Odgovorno tvrdim da ako se svi ovi poslovi završe, NK Osijek do kraja ove kalendarske godine neće preskočiti ni jednu isplatu plaće. Novac za to smo osigurali i sad je samo važno otkloniti dugovanja prema igračima i Radnoj zajednici, a vjerujem da ćemo i tu misiju uspješno provesti u zadanom roku, a on je do početka ožujka - zaključuje prvi čovjek osječkog prvoligaša.

U takve najave gotovo je nemoguće povjerovati nakon što je klub godinama u financijskoj agoniji i hoda po skliskom rubu provalije. Bajka ili stvarnost? Saznat ćemo vrlo brzo, ali teško da bi se Josić razbacivao tako ozbiljnim stvarima, a da doista nema prave temelje.

Dalibor KELER

120.000

Osijek će navodno dobiti na ime odštete za Dinu Perića

Najčitanije iz rubrike