Regija
POSAO U ĐAKOVU ŽELI CIJELA SLAVONIJA

Za radno mjesto spremačice
prijavila se i dipl. pravnica
Objavljeno 2. veljače, 2013.

Vezani članci

UDRUGA MLADI PROTIV GLADI POMAŽE

U Vinkovcima se otvara prva socijalna trgovina

ĐAKOVO – Čak 422 zamolbe za posao zaprimio je Dom za starije i nemoćne osobe Đakovo na nedavnom javnom natječaju za popunjavanje 24 radna mjesta uoči otvaranja svog dograđenog dijela - Odjela zdravstvene i pojačane njege korisnika. I taj masovni odaziv na natječaj svjedoči o tome koliko grozničavo u vremenu galopirajuće nezaposlenosti nezaposleni traže posao, spremni da on bude i u drugom, udaljenijem mjestu, niže rangiran od njihove diplome. Za 24 radna mjesta više medicinske sestre, medicinskih sestara, fizioterapeuta, njegovateljice, spremačice javila se cijela Slavonija – molbe su stigle iz Đakova, Osijeka, Našica, Slavonskog Broda, Županje, Vinkovaca…, a ima ih nekoliko i iz Zagreba. Jer, riječ je o 24 radna mjesta na neodređeno vrijeme, pri poslodavcu gdje su posao, plaća sigurni, uz ispunjenje svih prava iz radnog odnosa. Sve to, kao i grozničavo traženje posla, utjecalo je i da se kandidati sa srednjom ekonomskom školom, višom stručnom spremom poput više ekonomske škole, pa i diplomom diplomirane pravnice, jave na natječaj i za radno mjesto spremačice.

- Natječaj smo proveli krajnje transparentno, a molbe pregledali i kandidate za posao, ovisno o tome ispunjavaju li uvjete, odabrali pošteno, bez ikakvog pritiska i “urgencija”. U povjerenstvu nas je bilo troje i od papira do papira, od molbe do molbe, dnevno smo išli i pet-šest sati. Svi koji ispunjavaju uvjete pozvani su na razgovor. Strogo je poštovana rang-lista bodovanja i sve je transparentno. Kandidati su primljeni prema bodovima i u načelu nikoga od njih ne poznajem - kaže ravnateljica Doma Branka Barna.

Barna dodaje da je za njom i ostalim članovima povjerenstva opsežan, mukotrpan posao pregleda čak 422 molbe. Dodaje, Dom je očekivao da će, s obzirom na situaciju, molbi biti i više. Sada se kandidatima šalju obavijesti, a uskoro slijedi zaključivanje ugovora. Očekuje se da dograđeni dio Doma, službeno – dvokatna javna građevina sa suterenom - Odjel zdravstvene i pojačane njege korisnika, bude svečano otvoren krajem veljače, odnosno početkom ožujka.

Suzana ŽUPAN
I PRIHOD PO ČLANU KUĆANSTVA

“Kažu nam da je to bio socijalni natječaj jer je rang-lista bodovanja, uz uobičajene reference, obuhvatila i prihod po članu kućanstva, broj članova kućanstva, broj zaposlenih u njemu…, a ja kažem da smo samo htjeli biti što objektivniji u izboru i sagledati što više segmenata”, kaže ravnateljica Branka Barna.

Za

24

radna mjesta stigle su

422

molbe

Možda ste propustili...

UDRUGA UMIROVLJENIH I PRIČUVNIH POLICAJACA

Hode “Ratnim putem PP Đakovo”

DJEČACI IZ RUKOMETNOG KLUBA PETRIJEVCI

Umjesto treninga - posjet osječkom Azilu

NA DEPONIJU U ŽUPANJI U 2023.

Stara ciglana: odložene su 17.704 tone otpada

Najčitanije iz rubrike