Regija
TRAŽI SE ZAMJENA

U slučaju povlačenja Čobankovića, Davor Miličević ide u Sabor?
Objavljeno 31. siječnja, 2013.

ŽUPANJA – Iako je Županja u 7. sazivu Hrvatskog sabora prvi put ostala bez svoga predstavnika, čini se kako bi ga uskoro ipak mogla dobiti. Prema informacijama kojima raspolažemo, u slučaju da se bivši ministar poljoprivrede Petar Čobanković zbog afere Planinska povuče s mjesta saborskog zastupnika, što je realno uskoro očekivati, zamijenit će ga županjski gradonačelnik Davor Miličević. Politički tajnik HDZ-a i potpredsjednik Sabora Tomislav Čuljak jučer nam je rekao da nikakva odluka o tome još nije donesena, no potvrdio nam je da je, ovisno o raspletu situacije, vrlo izgledno da Davor Miličević postane novi saborski zastupnik.

- Vinkovci i Vukovar već imaju svoje predstavnike u Saboru i logično je i korektno da, u slučaju povlačenja Petra Čobankovića iz saborskih klupa, na njegovo mjesto dođe čovjek iz Županje - pojasnio je Čuljak.

Inače, na prošlim parlamentarnim izborima na raznim stranačkim listama za najpoželjniju fotelju, onu u Hrvatskom saboru, natjecalo se čak 18 kandidata iz županjske Posavine. Očekivano, svoje mjesto na listi HDZ-a u 5. izbornoj jedinici dobio je i županjski gradonačelnik Davor Miličević, istina tek 13., no za njega je, ustvrdio je tada, već i sama kandidatura među brojnim članstvom bila velika čast i priznanje za njegov dotadašnji rad. A to će mu svakako biti i ulazak u Sabor, čija su mu se vrata iznenada odškrinula, pružajući mu mogućnost da se u još većoj mjeri bori za interese Županje i Županjaca, što se od njega i očekuje.

Iako je Miličević nedavno objavio kandidaturu za treći gradonačelnički mandat, dužnost saborskog zastupnika neće mu biti otegotna okolnost u vođenju grada ako ponovno dobije povjerenje građana, u što je, na temelju rezultata rada ostvarenih u proteklih osam godina, uvjeren. Naime, brojni su primjeri u praksi koji potvrđuju da se obje dužnosti mogu uspješno obnašati i donijeti rezultate.M. Lešić Omerović

Krešo Filipović savjetnik predsjednika Uprave Vira

U prošlom, 6. sazivu Sabora Županja je imala svoga predstavnika. Krešo Filipović (HDZ) na tu je dužnost otišao s mjesta predsjednika Uprave županjske Sladorane. Iako se špekuliralo da će se nakon isteka mandata ponovo vratiti u Sladoranu, a spominjao se i kao potencijalni direktor Slavonija Nove, ovih je dana, kako doznajemo, Filipović imenovan savjetnikom predsjednika Uprave Viro tvornice šećera u Virovitici.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike