Sport
PROGLAŠENI NAJBOLJI SPORTAŠI VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE

Krkljuš i Androšić najbolji u 2012., Bičaniću plaketa
Objavljeno 28. siječnja, 2013.

Vezani članci

HRVATSKI VESLAČKI KLUB VUKOVAR

Stogodišnjaka iz grada heroja vuku mlade veslačke snage

S JUNIORSKOG PRVENSTVA U VESLANJU

Ivana i Žana izborile polufinale

OSJEČKO-VUKOVARSKI VESLAČKI KVARTET FINIŠIRA PRIPREME ZA SP

U Plovdivu odveslati bolje nego na Bledu

OTOK - I ove godine, u organizaciji Saveza sportova Vukovarsko-srijemske županije te Vinkovačke televizije, proglašeni su najbolji sportaši i sportski kolektivi Vukovarsko-srijemske županije u 2012. godini. Nagrade su dodijeljene u šest kategorija, te nekoliko plaketa za iznimne rezultate u prošloj godini. Tako je za najbolju sportašicu županije izabrana Ivana Krkljuš, članica Hrvatskog veslačkog kluba Vukovar. Ivana je članica hrvatske juniorske reprezentacije i osvajačica medalje na Europskom prvenstvu. U kategoriji najbolji sportaš proglašen je 28-godišnji član Boksačkog kluba Borovo Ivan Androšić, također hrvatski reprezentativac i osvajač odličja na državnom prvenstvu.

U kategoriji ženskih ekipa titula najbolje u županiji za prošlu godinu pripala je Ženskom odbojkaškom klubu Cestorad, dok se u konkurenciji muških momčadi ovom nagradom okitio vinkovački nogometni prvoligaš Cibalia. U ovoj kategoriji dodijeljena je plaketa za postignute rezultate u prošlog godina, a ona je pripala Hrvatskom veslačkom klubu Vukovar, čiji su članovi na prvenstvu Hrvatske osvojili pet odličja. U konkurenciji najperspektivnija sportašica i sportaš bilo je najviše kandidata. Najperspektivnijom sportašicom proglašena je Vlatka Vrdoljak, članica Hrvatskog stolnoteniskog kluba Lokomotiva, a priznanje za najperspektivnijeg sportaša u 2012. dobio je Marko Dabro, kadet i član prve postave HNK Cibalia iz Vinkovaca. Uz ova priznanja dodijeljene su i posebne plakete za postignute rezultate u 2012. Tako je u ovoj konkurenciji plaketu dobila Marija Lukač, članica Atletskog kluba Otok, osvajačica nekoliko odličja na državnoj razini.

Na kraju su dodijeljene posebne plakete za sudjelovanje na Paraolimpijskim igrama u Londonu te na nedavnom Svjetskom prvenstvu u rukometu koje je odigrano u Španjolskoj. Za sudjelovanje na Paraolimpijadi plaketu su dobili biciklist Mario Alilović, atletičar Mladen Tomić i streličar Stanko Piljak. Za sudjelovanje na upravo završenom Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj Damiru Bičaniću će plaketa biti uručena kada dođe u svoj grad Vukovar. A. Grgić

Možda ste propustili...

EURO PRED VRATIMA, A NIJEMCIMA U FOKUSU - IZBORNIK

Bayern kvari planove reprezentaciji

Najčitanije iz rubrike