Regija
DRAŽ DOČEKAO ISPRAVNU VODU IZ SLAVINA

Priključci na vodovod - besplatni
Objavljeno 29. siječnja, 2013.

BELI MANASTIR/DRAŽ - Tko čeka - dočeka. Ta se izreka, napokon, odnosi i na stanovnike općine Draž, koji će već od proljeća ove godine, ili, možda bolje rečeno, od ljeta, konačno imati zdravstveno ispravnu vodu iz cjevovoda. Na vodovod, naime, čekaju već desetljećima, a kao nagrada za strpljenje može im biti više nego povoljna cijena priključka - nula kuna!

- U načelu, s čelnicima općine Draž postignut je dogovor, samo ga treba parafirati, što će se dogoditi ovih dana - kaže direktor Baranjskog vodovoda, Damir Paulić, objašnjavajući da će njegova tvrtka u cijeli posao ući tako da maksimalno snizi cijenu priključaka, kako bi konačna faktura bila prihvatljiva za draški proračun.

Napominje da bi na području te općine trebalo biti približno tisuće priključaka, koliko je otprilike i kućanstava. Voda bi, dodaje, došla do kućnog praga, a jedini trošak mještana odnosio bi se na njezino dovođenje do vlastitih slavina. Nakon potpisivanja spomenutog sporazuma, ističe Paulić, od Općine očekuje popis kućanstava da bi provedba priključaka mogla početi.

- Crpilište u Topolju na proljeće bi trebalo krenuti u probni rad. Voda će biti u cijevima, samo ju treba trošiti - ističe, izražavajući nadu da će se stanovnici općine Draž masovno odlučiti za priključke.

Cijelu priču potvrđuje i općinski načelnik Stipan Šašlin. Kaže, naime, da će financiranje priključaka proračun optereriti s približno 1,5 milijuna kuna, što je jedna od većih draških investicija za ovu godinu.

- Za sada prioriteta nema. Dinamika i redoslijed priključivanja na vodoopskrbni sustav ovisit će o masovnosti prijava. Logično je da će radovi prvo krenuti u ulici gdje bude pedeset priključaka, a tek onda u onima gdje ih bude znatno manje - kaže Šašlin, napominjući da će, na žalost, stanovnici Podolja još malo čekati, jer u tom mjestu nije gotov cjevovod. Ivica Getto

Investicije ''teške'' 25 milijuna kuna

Sufinanciranje izgradnje priključaka u općini Draž samo je kap u moru za ovu godinu predviđenih investicija Baranjskog vodovoda. “Očekuju nas investicije vrijedne 25 milijuna kuna. Među ostalima, riječ je o potpunoj obnovi vodovodne mreže u Šećerani, završetku kanalizacije na belomanastirskom brdu, izgradnji nove vodospreme, kanalizaciji u Kneževim Vinogradima...” kaže Paulić.

Financiranje priključaka Općinu će stajati oko

1,5

milijuna kuna

Možda ste propustili...

PRIGODOM OBILJEŽAVANJA DANA OPĆINE BIZOVAC

U OŠ radionica “Igranje poezije”

SKUPŠTINA VATROGASNE ZAJEDNICE NAŠICE

Požara manje 60 posto

Najčitanije iz rubrike