Sport
ZAVRŠENA NOGOMETNA LUTANJA VUKOVARSKOG KLUBA

Vukovarci prošle zime istupili iz lige, a već ove imaju zdrave temelje
Objavljeno 26. siječnja, 2013.

VUKOVAR - Mnoge su godine i sredstva uzalud bila utrošena u vukovarski nogometni projekt koji je tek prošloga ljeta osovljen na zdrave temelje koji jamče dugoročnu opstojnost i na znatno višim razinama od aktualne Međužupanijske lige “Osijek-Vinkovci”. U čije su okrilje Vukovarci, nekadašnji hrvatski prvoligaši, drugoligaši i trećeligaši, bili primljeni zahvaljujući dobroj volji ostalih klubova. Nakon prvog dijela sezone Vukovarci su drugi s tri boda manje od Bobota-Agrara! Dobra polazna točka da u konačnici zamijene mjesto sa susjedom što, međutim, nije proljetni imperativ. Prošle, pak, godine u ovo vrijeme bile su zamrznute seniorske aktivnosti i klub je istupio iz Treće lige “istok” da bi se nakon šest mjeseci, s čistim računima i novim imenom Vukovar 1991, reaktivirao i stao na vlastite noge. Tajnu nam je pojasnio direktor Tomislav Čorak: - U poratnim i povratničkim vremenima politika nas je gurnula u elitni državni razred, a mi smo bili posve nespremni za njega. Bili smo odredište za brojne nogometaše nomade i zaustavljanje seniorskih aktivnosti je bilo pitanje vremena. Prije godinu dana to se i dogodilo - pričao je Čorak.

- Takav Vukovar nikoga nije zanimao, a na što smo se mi pripremali formirajući vlastitu školu nogometa od koje ćemo sada početi brati plodove, zadaovoljno priča Čorak. Još je dodao: - Uz stvorenu infrastrukturnu i financijsku osnovu, najveće je bogatstvo 130 dječaka i mladića, uključenih u redovite aktivnosti Škole s pet natjecateljskih kategorija i isto toliko verificiranih trenera. U međuvremenu je Škola vraćena u okrilje kluba te je zaokružena cjelina na koju smo sada u Vukovaru iznimno ponosni. D. Lekšan

Vidović zamijenio Ivicu Radoša

Pomalo je neočekivano došlo do promjene na seniorskoj klupi na kojoj je sjedio Ivica Radoš i pri tomu bio prilično uspješan. Sada je pak odstupio zbog osobnih razloga i na njegovo je mjesto imenovan Dražen Vidović, nekadašnji nogometaš Osijeka i dojučerašnji učitelj mladeži u školi Vukovara 1991.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike