Regija
BARANJSKE VODE PRIVLAČE RIBIČE

Ribolovnicu kupuju Austrijanci, Nijemci, Srbi...
Objavljeno 25. siječnja, 2013.

BELI MANASTIR - Zanimljiv je tekst objavio jedan srbijanski portal. Tvrde kako će tamošnji ribiči bojkotirati kupnju ribolovnica, čija je cjena približno 6.000 dinara, što je preračunato u našu valutu nešto više od 400 kuna. U Baranji, bar za sada, takvih problema nema.

- Cijena ribolovnica je na prošlogodišnjoj razini, 500 kuna za seniore, 300 za seniorke i 50 za kadete. Prodaja je počela i, s obzirom na hladnoću, odnosno smrznute ribolovne vode, ide dobro, čak i odlično - priča Ivan Gerenčir, predsjednik ZŠRU Baranje, naglašavajući kako od spomenutog iznosa Zajednici pripada 370 kuna, od čega velik dio odlazi krovnoj organizaciji, državi... I ove godine očekuje približno 2.600 članova, čime će ova udruga opet biti najbrojnija u Baranji, pa i šire.

- Baranja ima izuzetnih potencijala, o čemu pjevaju već i vrapci na grani, samo ih treba znati iskoristiti. Ribiči su jedni od tih koji ih nadaleko promoviraju, pa ne čudi da broj ovdje učlanjenih raste, unatoč sve težoj financijskoj situaciji - kaže Gerenčir.

Važno je istaknuti kako, osim Baranjaca, ribolovnicu u nekom od 26 baranjskih športsko-ribolovnih društava kupuju stanovnici ostalih dijelova RH, ali i Austrijanci, Nijemci, Mađari i Srbi...

- Dnevna dozvola je do sada bila 60 kuna, pa se našim gostima više isplati kupiti ribolovnicu koja vrijedi cijele godine - tvrdi Gerenčir, dodajući da će na predstojećoj godišnjoj Skupštini predložiti poskupljenje dnevnih dozvola sa dosadašnjih 60 na 100 kuna. Od razlike će, dodaje, biti financirano poribljavanje približno 5.000 hektara ribolovnih voda kojima gospodari baranjska ZŠRU.I.Getto

Poribljavanje Puškaša

Prvo ovogodišnje poribljavanje baranjskih ribolovnih voda bit će obavljeno na proljeće, a poribljavanje Puškaša možda i prije. “To moramo učiniti zbog izgradnje ribolovne staze, za koju je novac osiguran, a čekamo samo sve potrebne dozvole”, naglašava Gerenčir.

Možda ste propustili...

LJETO U VUKOVARU NUDI BROJNE ZABAVNE I EDUKATIVNE SADRŽAJE

Sportski kamp, koncerti, 12. Vukovar film festival...

BEZ OBZIRA NA PORAZ, SREBRO SE SLAVILO DILJEM BARANJE

Navijačku kolonu predvodio na konju

POTPISANI UGOVORI ŽUPANIJE I UDRUGA

Poljoprivrednicima 60.000 kn potpore

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BIT ĆE POLICAJCI KAD NARASTU

Policajka oduševila djecu na dočeku Mandžukića

2

RAZGOVOR: IVAN BOSANČIĆ, GRADONAČELNIK VINKOVACA

Primarni je cilj zaustaviti iseljavanje, imamo mnogo razloga za optimizam

3

ISKORISTITI PROMIDŽBENE PREDNOSTI

8200 godina povijesti - Vinkovci kao perjanica arheološkog turizma