Regija
PROJEKT VRIJEDAN 400.000 KUNA

Tradicijski korzo u Belom Manastiru
Objavljeno 25. siječnja, 2013.

BELI MANASTIR - Beli Manastir je ušao u skupinu 12 hrvatskih gradova koji su od Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva dobili zeleno svjetlo za svoj projekt u sklopu programa Zajedno za bolje, čiji su temelj ideje građana. Zaklada će, dakle, sufinancirati 400-tinjak tisuća kuna vrijedan projekt, nazvan Tradicijski korzo, čiji je nositelj HKUD Beli Manastir, a partner Grad.

- Projekt je podijeljen u tri faze. Prva se odnosi na adaptaciju tavanskog prostora zgrade HKUD-a, gdje će građani dolaziti na tribine i seminare, druga na održavanje radionica narodnog blaga (rekonstrukcija narodnih nošnji, izrada suvenira i nakita), a treća na klub Tradicijski korzo, gdje će svi zainteresirani predlagati razne aktivnosti - ističe Tomislav Tenjeri, voditelj projekta. Naglasio je da je već održano nekoliko javnih savjetovanja, čiji su sudionici imali mogućnost predložiti na koji način obogatiti društveni život.

- U biti, mladi su nezadovoljni načinom života u Belom Manastiru - prenosi stav sudionika savjetovanja, navodeći kako su prikupili velik broj prijedloga o potencijalnim projektima u gradu. Riječ je o dizajniranju, pripremi i izradi nečega što bi moglo imati elemente baranjskog suvenira, “folklornoj šetnji” gradskim korzom, organiziranju humanitarnih i “običnih” koncerata te slično.

Želja im je u rad uključiti što više Belomanastiraca, prvenstveno žena i mladih, a u planu je i koordinacija jedinica lokalne samouprave i udruga kako bi projekti bili dobro osmišljeni. Osigurat će, dodaje Tenjeri, edukaciju za sve zainteresirane te prostor za provođenje aktivnosti. Najavljeno je i tiskanje mjesečnog kataloga sa svim informacijama o projektu.

Gradonačelnik Ivan Doboš napomenuo je kako je smisao projekta da i nakon njegova završetka građani dolaze u Tradicijski korzo i svojim idejama pridonose podizanju kvalitete življenja.

Prezentaciji projekta nazočio je i Vladimir Kedmenec, predsjednik HKUD-a Beli Manastir.I. Getto

Dosad samo plesali i svirali

Prezentaciji projekta nazočio je i Vladimir Kedmenec, predsjednik HKUD-a Beli Manastir.

- HKUD je učinio korak dalje. Do sada smo samo plesali i svirali, a sada smo odlučili dati svoj doprinos u osmišljavanju društvenog života u našem gradu. Uzdamo se u mlade snage i njhove ideje - poručio je.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana