Regija
ŽUPANJCE ŠOKIRALI RAZROVANI GROBOVI

Ne zna se jesu li groblje
prekopali psi ili čagljevi
Objavljeno 24. siječnja, 2013.

ŽUPANJA – Županjce koji su prekjučer obilazili posljednja počivališta svojih najmilijih zgrozio je i šokirao prizor koji su zatekli na gradskom groblju. Nekoliko je grobova bilo razrovano, u njima su iskopane rupe, zemlja pobacana naokolo... Odmah su izvijestili djelatnika županjskog Komunalca zaduženog za održavanje groblja Pavu Naplačića.

- Ovakvih slučajeva na županjskom groblju još nismo imali. Zgranuti smo onime što smo vidjeli i nije nam jasno što je u pitanju i tko je ovo mogao učiniti - ističe Naplačić.

Djelatnici Komunalca odmah su pristupili sanaciji i čišćenju kako bi grobove vratili u prvobitno stanje.

- Po tragovima koje smo zatekli pretpostavljamo da je ipak riječ o životinjama, najvjerojatnije psima - rekao nam je djelatnik Komunalca pokazujući razrovani grob. Dodaje da kraj grobova nerijetko znaju pronaći malo razbacane zemlje, što ju najvjerojatnije iskopaju mačke, ali takvo što kao prekjučer još nikada nisu zatekli. I prodavač iz obližnje cvjećarnice kaže da se već danima po groblju vrzmaju tri-četiri psa.

- I vrane su znale praviti probleme, posebice uoči Božića, kada su ljudi na grobovima ostavljali žito, a lani su se građani masovno žalili na to da im vrane počupaju sve cvijeće koje zasade i unište cvjetne aranžmane. Smišljali su razne načine kako ih otjerati i riješiti se napasti - prisjeća se cvjećar.

Neki građani koje smo jučer zatekli na gradskom groblju uvjereni su da je to ipak djelo čagljeva. No, predsjednik Lovačke udruge Gaj, Vladimir Katona, kategorično odbacuje takvu mogućnost.

- Ne, to sigurno nije čagalj, njegov je trag prije svega veći, a i ta se životinja drži osame i uopće ne dolazi tamo kamo dolaze ljudi. U blizini naselja još ga nikada nitko nije vidio ni odstrijelio, tako da se pojava čaglja na gradskom groblju isključuje - zaključio je Katona.M.Lešić Omerović

Prodavač iz obližnje cvjećarnice kaže da se već danima po groblju vrzmaju tri-četiri psa

Možda ste propustili...

ZASELAK KOJI NI GOOGLE “NE PREPOZNAJE”

Zvjerinjak makadamom na glasovanje do Svetoblažja

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA RIZNICA: ŽUPANIJA OBNAVLJA ŠKOLE I PRATI TRENDOVE

Područne škole važne za život sela, VSŽ ih podupire

Najčitanije iz rubrike