Osijek
BIZARNE TUŽBE OSJEČANA

Na sudu zbog podjele "escajga",
opalog lišća i dasaka na susjedovoj kući
Objavljeno 24. siječnja, 2013.
Supruga je htjela i jastučnicu određene boje i zbog toga je tužila svoga supruga

Osječki odvjetnici svakodnevno se suočavaju s raznim bizarnim tužbama svojih sugrađana. Osim sa susjedom, građani se nerijetko žele suditi i sa supružnicima, u što se uvjerila i odvjetnica Blanka Gambiraža kad je stranka tužila supruga zbog pribora za jelo i čaša.

- Supruga je htjela pravednu podjelu čaša, također i jastučnicu određene boje i zbog toga je tužila svoga supruga, s kojim je bila u brakorazvodnoj parnici. Moja kolegica Nikolina Karpati-Duvnjak imala je stranku koja je htjela tužiti supruga za prijevaru, a sjećam se i slučaja da mi je došao stari bračni par iz Vinogradske ulice i oboje su jedva hodali. Došli su podići tužbu protiv susjeda jer je u njihovo dvorište preko ograde bacio manju hrpu šute. Njima sam, kao i brojnim ostalima, pojasnila kako bi u slučaju tužbe došlo do još veće zavade, a oni bi zaradili i troškove tužbe pa i dolaska na ročišta - priča Gambiraža, dodajući da su nerijetke tužbe za klevetu. I odvjetnik Pero Jurić susreće se s bizarnim tužbama, među kojima je i ona kad je sugrađanka nazidala stakleni zid, a susjed s druge strane na svoj zid poredao daske, što je njoj stvaralo mračan prostor u kuhinji. Bilo je, priča Jurić, komično jer je stranka inzistirala na tome da službe iziđu na teren te da pred njima susjed jednostavno makne daske. Postupak se vodio tri godine i tužiteljicu je stajao 6.000 kuna. I u uredu odvjetnika Zlatka Zvonarevića zabilježeni su bizarni slučajevi kada je stranka htjela tužiti susjeda jer je ovaj bojio pročelje, a u drugom slučaju jer lišće sa susjedove jabuke pada njemu u dvorište.

- Česte su stranke koje se tuže zbog raznih odnosa još iz vremena komunizma pa dolaze s ispravama koje više ne vrijede. Takvima je teško pojasniti da od tužbe neće dobiti ništa - kaže Zvonarević.M.Mihelić

NEKI UŽIVAJU U SPOROVIMA

I odvjetnik Antun Schmidt susreće se sa građanima koji bi rado katkad i neosnovano tužili drugu osobu. “Poznati su mi tzv. kverulanti, koji naprosto uživaju u sporovima i tužbama. Moj ured takve slučajeve ne uzima i naprosto nas takvi ljudi opterećuju. Osim toga, od takvih predmeta nema koristi, a stranke su nerijetko dosadne i pričaju priče koje ne možete nikako vrednovati. Čak ih ni naplatiti prema tarifama”, rekao je Schmidt.

Možda ste propustili...

OSIJEK DOMAĆIN PRVOG ECO CITY WASTE FESTA

I otpad može pružiti zabavu

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

Najčitanije iz rubrike