Regija
NOVI PROJEKT U ŽUPANJSKOJ ŠKOLI

Škola osniva tvrtku
Objavljeno 24. siječnja, 2013.
Na jednom mjestu obavljat će se poslovi registracije tvrtke, pisanje dopisa...

ŽUPANJA - Godinama se u županjskoj Obrtničko-industrijskoj školi opremaju kabineti i učionice, a nedavno je, zahvaljujući Vukovarsko-srijemskoj županiji, opremljen informatički kabinet s 18 računala.

- Nakon Županije, uslijedile su prošloga tjedna donacije dvije poslovne banke, od jedne smo dobili 10 računala, a od druge 8, tako da će se instaliranjem nove opreme poboljšati kvaliteta nastave - istaknuo je prof. Slavko Šokičić, ravnatelj Obrtničko-industrijske škole. Pozirajući u školskoj knjižnici, uz nedavno postavljenu opremu, učenici 2.b razreda, smjer ekonomisti, nestrpljivo očekuju i velike novosti u školi: osnivanje vježbeničke tvrtke. O čemu je zapravo riječ, te kako će tvrtka funkcionirati, pojašnjava prof. Kata Vulić.

- Sljedeće školske godine učenici koji pohađaju program za ekonomiste po novome kurikulumu trebaju imati i tvrtku, odnosno, praktični dio nastave obavljat će u svojoj školi - ističe prof. Vulić.

S obzirom na to da je budućim ekonomistima uvijek bilo teško pronaći tvrtku za obavljanje praktičnog dijela nastave, od sljedeće školske godine bit će pošteđeni takvih problema i sve će raditi u svojoj matičnoj školi.

- Iako oni nemaju mnogo sati praktične nastave i obavljaju je uglavnom u vrijeme praznika, osnivanjem vježbeničke tvrtke imat će praksu u primjerenim uvjetima. Na jednom mjestu obavljat će se poslovi registracije tvrtke, pisanja poslovnih dopisa, izrada poslovnih planova i sve ostalo vezano uz poslovnu djelatnost - najavljuju u ovoj školi.

- Dio donirane računalne opreme je u školskoj knjižnici, dio se instalira u kabinetima, a dio će biti i u učionicama. U sljedećem razdoblju planiramo i uređenje tekstilne radionice, jer i odjevni tehničari su izvrsni, sudjeluju na brojnim natjecanjima i postižu izvrsne rezultate - istaknuo je prof. Šokičić.

Zdenka KNEŽEVIĆ

Sljedeće školske godine učenici koji pohađaju program za ekonomiste po novome kurikulumu trebaju imati i tvrtku

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike