Regija
MINISTAR POSJETIO TVORNICU SAME DEUTZ FAHR ŽETELICE

U ovoj godini planiraju proizvesti 380 kombajna
Objavljeno 18. siječnja, 2013.

ŽUPANJA – Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak sa suradnicima posjetio je jučer Tvornicu Same Deutz Fahr Žetelice u Županji, jednog od najvećih izvoznika u Hrvatskoj, koja je pozitivan primjer vrlo uspješnog poslovanja i ulaganja stranog kapitala u hrvatsko gospodarstvo. U pratnji potpredsjednika i vlasnika talijanske korporacije SDF Alde Corazza, direktora prodaje SDF-a za istočnu Europu Vlade Matijašića i predstavnika lokalne vlasti, ministar je obišao pogone tvornice i osobno se uvjerio u visoku razinu profesionalnosti i kvalitete u procesu proizvodnje, a o pojedinostima ga je detaljno informirao tehnički direktor Damir Kobaš.

- U 2013. planiramo povećati proizvodnju za 10 posto i proizvesti od 370 do 380 kombajna. Zbog povećanja opsega posla zaposlili smo i 10 posto više sezonaca, ukupno njih 110, što znači da će u proizvodnji biti angažirano oko 300 ljudi - rekao je Kobaš.

Vlasnik SDF-a Aldo Carozza istaknuo je da nema zamjerki na poduzetničku klimu u Hrvatskoj, ustvrdivši da u korporaciji nemaju predrasude ni prema jednoj naciji i da u svakoj državi gdje posluju postoje i prednosti i nedostaci.

- U Hrvatskoj je veliki plus kvalitetna radna snaga, radnici su vrlo pozitivno određeni prema proizvodu i tvrtki. S obzirom na to da su naši proizvodi sezonskog karaktera rješenje smo pronašli u fleksibilnosti zapošljavanja radne snage. Našli smo radnike s iskustvom koji su svoje znanje prenijeli na mlade ljude koji ovdje rade - ustvrdio je Carozza, izrazivši zadovoljstvo rezultatima poslovanja i najavivši velika ulaganja u razvoj i proizvodnju.

Zadovoljstvo viđenim nije krio ni ministar Vrdoljak.

- Došao sam u vrlo uspješnu tvornicu i ne samo da su se potvrdile informacije koje sam imao nego su mi dojmovi još bolji od očekivanog. Ne samo što se tiče rezultata poslovanja, nego i konstantnog razvoja tehnologije i širenja proizvodnje. Velika je prednost što se sve veći broj dijelova proizvodi ovdje u Hrvatskoj. Moram priznati da su ovakvi vlasnici i ovakvi investitori nešto o čemu svi moramo brinuti. Nakon obilaska linije proizvodnje sjest ćemo i sagledati koji su problemi u funkcioniranju i tehnologijama i može li im Vlada u čemu pomoći i time pokazati da brine o ovim ljudima - rekao je Vrdoljak koji je obišao i tvrtku Nexus u Cerni.M.Lešić Omerović

95 posto izvoze

Za tvornicu Same Deutz Fahr Žetelice 2012. bila je vrlo uspješna i, unatoč krizi, ostvaren je najbolji poslovni rezultat otkako je prije sedam godina SDF preuzeo tadašnju tvornicu poljoprivrednih strojeva i uređaja Đuro Đaković. Županjski su kombajni postali poznati diljem Europe jer 95 posto proizvodnje završava u izvozu, a cilj je povećati prodaju na ruskom i kineskom tržištu.

10

posto planiraju povećati proizvodnju

Možda ste propustili...

U NADBISKUPIJSKOM OBITELJSKOM CENTRU

Otvoren Vrt arkanđela Rafaela

JOŠ JEDNA ŽELJA MJEŠTANA VALPOVŠTINE POSTALA JE REALNOST

Novi most preko Vučice i novo raskrižje

Najčitanije iz rubrike