Regija
PROJEKTI NA PODRUČJU ŽUPANJE, GRADIŠTA I BOŠNJAKA

Hrvatske vode uložit će 15,5 milijuna kuna
Objavljeno 17. siječnja, 2013.

ŽUPANJA - Hrvatske vode i Grad Županja nastavljaju iznimno uspješnu suradnju i tijekom 2013. godine, a novi ugovori znače nastavak radova na savskoj šetnici.

- Projektantska vrijednost ugovora o nastavku gradnje krune nasipa, odnosno šetnice, iznosi oko četiri milijuna kuna. U sljedećih mjesec dana očekujemo provođenje natječaja, a radovi na potezu od zgrade muzeja do Poloja, odnosno od muzeja do naselja Šećerana, mogli bi biti završeni do kraja rujna - istaknuo je županjski gradonačelnik Davor Miličević, zahvaljujući Hrvatskim vodama na svemu što su do sada učinili za Grad Županju. Hrvatske vode će financirati vodotehnički dio samog projekta šetnice - naglasio je u Županji Zijah Mahmutspahić, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda.

- Hrvatske vode izdvojit će 2,7 milijuna kuna, a Grad 1,3 milijuna kuna. Ovo su procijenjene vrijednosti, no natječaj će dati stvarne vrijednosti radova i ako bude potreban dodatni angažman Hrvatskih voda, mi ćemo se svakako angažirati na tome - naglasio je Mahmutspahić.

Hrvatske vode u Županji i susjednim općinama Gradište i Bošnjaci nastavljaju projekte koji su, pojasnio je, dostigli određeni stupanj realizacije.

- Ove ćemo godine u sektoru vodoopskrbe u Županji financirati s pet milijuna kuna, a u Bošnjacima i Gradištu sanitarnu hidrotehniku, dakle na kanalizaciju ćemo izdvojiti dodatnih 5,5 milijuna kuna. U ovoj godini na ovome području ukupno ćemo izdvojiti najmanje 15,5 milijuna kuna, što će sve ovisiti o dinamici trošenja sredstava i realizaciji ugovora - pojasnio je Mahmutspahić. Zaključio je kako županjski Komunalac opravdava suradnju dobrom realizacijom ugovora, stoga njihove projekte nastavljaju sufinancirati i tijekom 2013. godine.Z.Knežević

Možda ste propustili...

VERONIKA I ZLATKO POLA STOLJEĆA ZAJEDNO

U braku Mrakovih razgovor i dogovor nikad nisu zamrli

FOTOGRAFIJE PRIMAJU DO 12. SVIBNJA

Bioraznolikost - fotonatječaj

ŽELE SUVREMENIJU TEHNIČKU OPREMU I SOLARNE PANELE

Zbog specifičnog vlasništva SIC se ne može javljati na natječaje

Najčitanije iz rubrike