Regija
POSAVSKO-SLAVONSKA STRANKA OČEKUJE ŠIROKU KOALICIJU

Mato Zovkić na PSS-ovoj listi
Objavljeno 18. siječnja, 2013.

ŽUPANJA – Nestranački kandidat Posavsko-slavonske stranke za gradonačelnika Županje Mato Zovkić potpisao je s predsjednikom PSS-a Mijom Perkunićem ugovor o političkoj suradnji. Perkunić je ustvrdio da se izborom Zovkića obistinila tvrdnja da će na izbore izići s najboljim kandidatom kojeg će podržati još nekoliko stranaka. Smatra da je PSS prepoznat kao najjača politička opcija koja može donijeti promjenu vlasti.

- Ovo je ozbiljna priča koja će unijeti velike promjene i omogućiti građanima da bolje žive, jer grad pripada njima, a ne pojedincima. Moglo bi biti velikih iznenađenja i nije isključeno da novog gradonačelnika Županjci biraju između samo dva kandidata - ustvrdio je, najavivši mogućnost osnivanja široke koalicije u gradu.

Mato Zovkić zahvalio je članovima PSS-a što su u njemu prepoznali osobu koja ima predispozicije za vođenje grada. Ugovor o suradnji nazvao je smjernicama moralnih načela koji daju novu sinergiju koju će građani prepoznati.

- Ova suradnja pokazuje da imamo znanja, snage i volje da preuzmemo vođenje grada i da ono nije rezervirano samo za jake stranke i zvučna imena. Vjerujem da mogu privući različite političke opcije koje u meni mogu prepoznati sebe, a da se ne odreknu svog programa - poručio je Zovkić. (M.L.O.)

Najčitanije iz rubrike