Regija
WINE TOUR U FERIČANAČKOM VINOGORJU

Počelo uređenje 2,6 km vinske ceste
Objavljeno 18. siječnja, 2013.

FERIČANCI - Na području Feričanaca trenutačno se uređuje 2,6 kilometara vinske ceste, a u travnju bi trebalo početi i uređenje mini muzeja vina. Rezultat je to 1,2 milijuna eura vrijednog projekta Wine tour Osječko-baranjske županije, koji se sa 75 posto financira iz fondova EU, a ostatak pokriva Županija. Feričanci su jedna od osam jedinica lokalne samouprave uključenih u taj projekt. Vinska cesta koja vijuga brežuljcima Feričanaca uređuje se kako bi se što više ljudi upoznalo s kvalitetom feričanačkih vina, ali i promoviralo vinogradarstvo. Cesta se uređuje u zoni povremenog stanovanja Antunovac, a muzej vina smjestit će se u zgradi stare škole u središtu Feričanaca. Načelnik općine Antun Glavaš istaknuo je da će se time dobiti novi turistički sadržaj. Osim vina u muzeju će u ponudi biti i drugi autohtoni proizvodi i suveniri, a bit će izložena i vinogradarsko-vinarska oprema.

- Zahvalni smo Županiji, koja je prepoznala našu poduzetnost i trud te nas uvrstila u taj europski kolač namijenjen razvoju vinskog turizma, jer Feričanci imaju velike potencijale. Osim uzornih vinogradara i vrhunskih vinara koji mogu ponuditi poseban vinski doživljaj, Feričanci imaju kulturne spomenike pa gosti mogu uživati i u njima - kaže Glavaš.

Budući da u Feričancima ne postoji mogućnost smještaja, Općina planira animirati nekoliko seoskih obiteljskih gospodarstava da otvore smještajne kapacitete, jer je vino sve više motiv turističkih putovanja.

- Bilo bi dobro kada bi gospodarstva prepoznala priliku i okrenula se ruralnom turizmu, koji u drugim sredinama postiže izuzetne rezultate - zaključuje Glavaš.S.FRIDL

75

posto financira se iz fondova EU

Možda ste propustili...

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

U BELIŠĆANSKOJ KNJIŽNICI

Nova kreativna radionica za djecu

Najčitanije iz rubrike